SISTE DRONNING-DUELL: Marit Bjørgen (venstre) og Charlotte Kalla (høyre) trives sammen i og utenfor langrennssporet. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Kalla hadde vanskelig for å forstå Bjørgens sjokkbeskjed

TRONDHEIM (VG) Da Marit Bjørgen (38) besluttet å legge opp før helgen, hadde ikke Charlotte Kalla (30) noe annet valg. Hun måtte reise fra Sverige for å ta en aller siste duell mot sitt store forbilde og sin nære venn.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det kjentes vanskelig å ta innover seg, innleder Kalla på VGs spørsmål om hva hun tenkte da Bjørgen fredag sist uke fortalte langrennsverden at det etter sesongen var slutt på en fantastisk karriere.

– Men jeg ble ikke overrasket heller. Det er imponerende at Marit har hatt motivasjon til å gjøre jobben, utviklet seg så mye når hun har oppnådd så mye. Men hun har også vært tydelig på at det har vært slitsomt å være borte fra Marius (2). Man har tenkt tanken at en dag er det slutt, sier svensken.

les også

Bjørgens spesielle beskjed til moren Kristin: «Skal du ikke spørre meg om når jeg slutter, mamma?»

Satte pris på Kalla-besøk

De to har hatt noen tøffe bataljer seg imellom gjennom hele denne sesongen. I verdenscupen før jul. Under OL byttet de to på å stjele overskriftene.

Og konkurransen under Trondheim skishow i Granåsen ble den siste mellom de to - og akkurat så tøff som man skulle tro mellom langrennsdronningene fra Sverige og Norge.

Kampen om seieren stod til slutt mellom Kathrine Harsem, Bjørgen og Kalla. Der var Bjørgen sterkest og rykket fra de to rivalene tidlig. Kun et uhell kunne stoppe henne. Inn på oppløpet var hun overlegen og suste først over målstreken. Harsem ble nummer to, mens Kalla tok tredjeplassen.

Bjørgen sier hun setter veldig pris på at Kalla tok turen til Norge og ønsker henne hjertelig velkommen til Oslo for å trene sammen. Bjørgen vil også påpeke at hun ikke vant rennt for «å slå Kalla for siste gang», men at seierslysten kom da hun tok på seg startnummeret.

Angrer på manglende feriebestilling

Hun har imidlertid hatt mer enn nok å gjøre siden NM-helgen i Alta for noen få dager siden. Det var i Nord-Norge beskjeden kom om at hun la opp. Siden da har det vært voldsomt styr, skal man tro 38-åringen.

– Jeg angrer på at jeg ikke bestilte ferietur før NM! utbryter Bjørgen, på spørsmål om hvordan de siste dagene har vært.

– Det har gått slag i slag. Mange telefoner. Jeg har ikke rukket å kjenne på det. Savnet kommer vel ikke før til sommeren eller høsten når ting har roet seg ned litt. Men nå følger jeg ting har gått i ett. Men det føles fortsatt veldig riktig, understreken Bjørgen.

PS: Nå venter det såkalte «Bjørgen-rennet», som er et turrenn på Støren, for 38-åringen. Deretter rundes landslagskarrieren av når hun går eliteklassen i Skarverennet i slutten av april, opplyser manager Guri Hetland til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder