SLUTTER: Christian Ruud sier opp sin stilling som landslagssjef i Norges Tennisforbund. Foto: Magnar Kirknes/VG
SLUTTER: Christian Ruud sier opp sin stilling som landslagssjef i Norges Tennisforbund. Foto: Magnar Kirknes/VG

Christian Ruud sier opp

Tennis-sportssjefen vil gjøre andre ting

SPORT

Denne uken blir Christian Ruuds (35) siste som sportssjef i Norges Tennisforbund. Etter bare ett år i jobben, så velger han å slutte.

Publisert:

- Det er flere grunner, også personlige, men det vil jeg ikke gå inn på. Først og fremst er det vanskelig å kombinere to jobber, sier Ruud til VG.

Vil gå skole

Han har hatt halvtidsstilling som sportssjef og landslagstrener. Ved siden av har eksproffen jobbet med aksjer og investering.

- Jeg har lyst til å gå på skole og gjøre litt andre ting. Jeg er åpen for alt. Akkurat tennis trenger jeg en liten pause fra, sier Ruud.

Christian Ruud sier han tok avgjørelsen for et par måneder siden, da informerte han forbundets generalsekretær Arne Sartz-Knudsen.

- Det er vanskelig å være på halvtid. Forbundet trenger én i heltid, og jeg er ikke moden for det i dagens situasjon. Så får vi se om det går an å komme tilbake til tennisen etter hvert, sier Ruud.

- Er du i konflikt med noen i Tennisforbundet?

- Nei, det vil jeg gjerne presisere. Jeg synes de som sitter i Tennisforbundet nå gjør en veldig bra jobb. Dette har ingenting med organisasjonen eller styret i Tennisforbundet å gjøre, svarer Ruud.

- Går ikke ut

Tennispresident Per Wright bekrefter at Ruud slutter i sin stilling som sportssjef, men kaller det nedtrapping og omrokering.

- Christian går ikke ut, men han tar antageligvis en litt annen posisjon. Han vil i hvert fall være i topptenniskomitéen og være talsmann for topptennis, hevder Wright.

Det er ikke Christian Ruud like sikker på:

- Det får vi se, da. Det er ikke blitt endelig bestemt enda, sier Ruud.

Per Wright slår fast at Tennisforbundet på ingen måte er misfornøyd med jobben Christian Ruud har gjort, og påpeker at dette utelukkende er Ruus eget ønske.

- Fra forbundet sentralt synes vi det har vært veldig bra, og han har markert seg mer her enn han gjorde som spiller. Så sånn sett er vi veldig fornøyde, sier Per Wright - som ikke vil si noe om hvem som er aktuell til å ta over etter Christian Ruud.

Her kan du lese mer om