Lekte med overraskelseslaget: – Det begynner å ligne noe nå

RIO DE JANEIRO (VG) (Norge - Angola 30-20)  Håndballjentene åpnet OL svakt. Men onsdag kveld kom den definitive bekreftelsen: Medaljemaskineriet er i gang igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For med en svært solid seier over Angola, kan skeptikerne etter alle solemerker puste lettet ut. Gløden var tilbake i det norske laget. Målene rant inn. Og åpningstapet for Brasil virker allerede som et fjernt minne.

– Dette var sterkt, sier Nora Mørk til VG i pressesonen under Future Arena i Rio.

Angola har vært OL-håndballens lille overraskelse, med seirer over både Romania og Montenegro. Men de ble to hakk for små for de norske håndballjentene onsdag kveld. Minst.

– Jeg synes det var utrolig deilig å få en slik start. Vi viste at vi tar alle dønn seriøst. Det hjalp veldig. Det ble en del tekniske feil, men det lever vi med når vi slår Angola med ti mål – og de har vært knallsterke, sier Mørk.

VG LIVE: Les fyldig referat fra kampen her!

Hun har kjent kaptein Stine Bredal i en årrekke. I dag var begge to svært gode - igjen.

- Jeg synes at åpningen var veldig god. Det er bra at vi hektet dem av tidlig. Det har ikke de andre lagene klart, og da har Angola blitt farlige. Veldig godt forsvar i dag. Og veldig god keeper. Duoen bak oss begynner å se farlige ut, sier Bredal Oftedal til VG.

– Det begynner å ligne noe nå. Det var et godt lag vi spilte mot, de spiller annerledes og dette var deres første tap i OL. Det var mye positivt, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

TO AV TRE: Katrine Lunde (t.h.) og Marit Malm Frafjord jublet etter seier nummer to av tre mulige. Foto: Bjørn S. Delebekk

Fantomåpning

Det fremsto nærmest umiddelbart hvilken vei det skulle gå: Katrine Lunde hadde som ventet fått sjansen i det norske målet, og startet oppgjøret med en målgivende langpasning til Amanda Kurtoivc.

Og derfra fortsatte omgangen i samme stil: Lunde leverte en meget god periode, samtidig som det norske midtforvaret kledde av det angolanske angrepet.

I den andre enden av banen dominerte duoen Stine Bredal Oftedal (seks målgivende før pause) og Nora Mørk. Sistnevnte noterte seg for fire målgivende og syv scoringer i løpet av den første halvtimen.

VG-børsen: Keeper Lunde blant banens beste

Ledet med åtte halvveis

Ved pause ledet Norge 16-8. Angola var fullstendig parkert. Og kampen virket å være «game over» allerede da.

Det var den også, selv om de norske håndballjentene spilte med bremsen på utover i andreomgangen.

Katrine Lunde spilte likevel en god kamp i det norske målet. Og Amanda Kurtovic var positiv. Kantspilleren endte opp med fire mål og fem målgivende pasninger.

– Jeg er godt fornøyd. I ettertid er det deilig og godt å ha stått i mål i dag. Man vil jo spille. Jeg hadde overlevd det motsatte også. Men man føler seg litt mer forberedt på fortsettelsen i OL når man har stått en kamp her, sier Lunde til VG.

Hun tok 13 av 31 skudd, og noterte seg for én målgivende pasning.

– Angola ble litt passive og vi hadde studert angrepsspillet deres på forhånd. Det gikk bra, sier Lunde.

Og bare fem minutter ut i perioden ordnet hun rødt kort til en motspiller, da hun ble revet ned i høy fart alene med keeper. Wuta Dombaxis reaksjon? Et sarkastisk smellkyss til dommeren - og et saftig spark mot en klappstol bak sitt eget mål.

PS! Håndballjentenes neste kamp er mot Montenegro fredag klokken 21.40. Deretter venter gruppeavslutningen mot Romania søndag klokken 21.40.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder