STORTALENT: Casper Ruud på taket av Operaen i Oslo i fjor høst. Nå er han klar for semifinale. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Ruud til semifinale: – Jeg har ingenting å tape

Tennistalentet Casper Ruud (17) er for første gang klar for semifinale i internasjonal seniorturnering.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag venter semifinale mot førsteseedede Kamil Majchrzak fra Polen i Futures-turneringen i Spania. Det blir en tøff utfordring for den norske unggutten. Motstanderen er på 298.-plass på ATP-rankingen.

– Han er høyt rangert og litt mer erfaren enn meg, så det er ingen dårlig spiller. Jeg får tenke som jeg har gjort i de andre kampene, at det er han som har presset. Jeg har ingenting å tape, sier Ruud til NTB.

LES OGSÅ: Casper (17) er verdens beste junior

– Jeg er ung og underdog

Onsdag ble spanske Albert Alcaraz slått i 2. runde, mens Mario Viella Martinez ble kjempet i senk i kvartfinalen torsdag. Begge kampene varte nærmere tre timer.

– Det har vært en veldig bra uke med mange gode kamper, og spillet mitt har vært bra. Jeg er ung og underdog, så jeg jobber på de ballene jeg kan, sier Ruud.

Nordmannen startet bra og vant første sett 7-5. Annet sett fortsatte jevnt, men begge begynte å rote på egen serve og fikk bruddballer mot seg. Settet gikk til tiebreak, og der var spanjolen best.

Dermed var det var klart for et tredje sett. Da viste den norske 17-åringen fram utholdenheten sin og vant 6-4.

– Jeg begynte bra og følte jeg hadde overtaket i første sett. Det følte jeg også i annet sett, men han kjempet bra. I tredje dominerte jeg og snudde 3-4 til 6-4, forteller Ruud.

LES OGSÅ: Tror Casper (16) kan bli like god som Djokovic

– Litt deilig

Bærumsgutten har deltatt i to andre Futures-turneringer i Spania denne måneden, men har røket ut i første runde mot sterkere motstand.

Alle tre ganger har nordmannen vært gjennom tre kvalifiseringskamper før hovedturneringen. Neste uke er han garantert en plass i hovedturneringen i Murcia.

– Det har vært litt logistikkproblemer siden jeg har kommet til semifinalen, men også to andre fra kvalifiseringen har gjort det. Nå er det i orden, og jeg får være med i hovedrunden uansett. Det er litt deilig, sier Ruud.

Ruud fikk mye oppmerksomhet på nyåret da han gikk til topps på verdensrankingen for juniorer. Tennisspilleren er også blitt den første i sin idrett til å motta stipend fra Olympiatoppen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder