ASKER OG BÆRUM TINGRETT: Under to timer etter at treneren hadde ankommet Asker og Bærum tingrett, var dommen kunngjort. Foto:Robert S. Eik,VG

Topptrener dømt for skatteunndragelse

En profilert trener bosatt i Bærum er dømt til 120 dagers ubetinget fengsel etter å ha unndratt skatt over en periode på fire år.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det melder Budstikka.

Lokalavisen skriver at treneren, som er i 50-årene, var siktet for skatteunndragelser og brudd på bokføringsloven, og at mannen ble dømt for grov uaktsomhet på begge punkter.

Han ankom rettslokalene fredag klokken 10.22 og før klokken var 12.00, hadde retten kommet til sin avgjørelse, skriver Budstikka.

I dag: Volleyball-leder erkjente bedrageri - dømt til samfunnsstraff

Topptreneren, som tidligere er ustraffet, ble dømt til 120 dagers fengsel. Det er i tråd med hva påstanden fra politiadvokat Anne Line Grøstad lød på.

Hadde det ikke vært for en uforbeholden tilståelse, ville straffen imidlertid vært på fem måneder, skriver avisen at tingrettsdommer Nina Mår pekte på.

AKTOR: Anne Line Grøstad, her fra 2010. Foto:Markus Aarstad,VG

Treneren har oppgitt for store fradrag og for lite inntekt for i alt 1.612.277 kroner i perioden fra og med skatteåret 2009 til og med 2012. Dette gjør at han betalte inn 658.408 kroner for lite i skatt i denne perioden.

Deler av den manglende rapporterte inntekten kom som følge av at treneren hadde ført honorarer som kjøregodtgjørelse.

– Jeg rådførte meg med en regnskapskyndig som sa jeg kunne gjøre det sånn. Jeg har misforstått reglene, sa treneren i retten, ifølge Budstikka.

Treneren anket ikke på stedet, men valgte å ta betenkningstid for om han ville anke dommen til lagmannsretten. Han har 14 dager på seg til å gjøre så. Skattekravet er nå betalt, heter det i dommen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder