Start drømmer om cupfinale med Rekdal som trener

SPORT

Kjetil Rekdal (49) ble presentert som ny hovedtrener i Start fredag kveld.

Publisert: Oppdatert: 02.06.18 10:03

Slik VG meldte tidligere fredag er det Rekdal som er Starts nye hovedtrener. På en pressekonferanse fredag kveld ble han presentert.

Han har skrevet en kontrakt ut sesongen 2020 med sørlendingene som ligger nest sist i Eliteserien.

– Jeg har vært med å snyte Start for seriegull, så det er kanskje på tide å gi noe tilbake, spøkte Rekdal, med henvisning til da han vant serien med Vålerenga i 2005, foran nettopp Start.

– Sørlandet er en region med enormt potensial. Tabellsituasjonen og et talentfullt mannskap er også noe som trigget. Etter møter med ledelsen ble jeg enda mer trigget, forklarte han videre under pressekonferansen.

Rekdal forteller at det første målet blir å holde plassen denne sesongen.

Sportslig leder, Tor Kristian Karlsen, erkjenner at Rekdals rutine veide tungt.

– Det er en mann som kjenner norsk fotball og har god oversikt over Eliteserien. Vi ble veldig imponert over den detaljkunnskapen Kjetil hadde om Start og troppen, og han hadde tro på det vi har her, forklarte Karlsen.

– Dette er en klar og tydelig leder som vet hvor vi vil, og det er trygt for oss i et langsiktig perspektiv, sier arbeidende styreleder Christopher Langeland.

Håper Rekdal kan oppnå cupdrømmen

Hans første kamp som Start-trener vil bli hjemme mot Strømsgodset neste søndag. Deretter venter HamKam i cupen, klubben hvor Rekdal har vært involvert som spillerutvikler det siste året.

Start har forøvrig aldri vært i en cupfinale, det kan muligens Rekdal endre, som trener har han vunnet cupen i Norge tre ganger, én gang med Vålerenga, og to ganger med Aalesund.

– For min egen del har jeg en stor drøm om å komme til cupfinalen. Kjetil har vært i fem cupfinaler og vunnet alle. Å greie det hadde vært fantastisk, sa Langeland.

Dårlig sesongstart

Sørlendingene har fire poeng opp til trygg plass, og tre opp til Stabæk på kvalifisering.

Det er assistentene Mick Priest og Joey Hardarson som har ledet laget de to forrige kampene, etter at Mark Dempsey fikk sparken 18. mai.

Jobbet som ekspert

Rekdal har det siste drøye året jobbet som ekspert i Eurosport. Han har ikke vært trener siden han ledet Vålerenga fra 2013 fram til høsten 2016. Da gikk han over i en rolle som sportssjef i samme klubb, men sluttet ikke mange månedene etterpå.

– Jeg har jobbet veldig mye i pressen det siste drøye året, det tror jeg er en veldig bra erfaring. Ting er annerledes nå enn det var for 15 år siden, forklarte han på pressekonferansen.

– Det er en viss fare for at det Start-laget er for ungt. Det er mye talent og gode spillere i ung alder, men om det er rett medisin for å overleve i Eliteserien i år kan det hende at de har bommet på i år, sa Rekdal om Start da han gjestet VGTVs «Foppall» i midten av april.

Start blir Rekdals tredje norske klubb på trenersiden. Fra før har han trent Vålerenga i to perioder, samt Aalesund fra 2008 til 2012.

Her kan du lese mer om