TILBAKE: Petter Northug er på landslagssamling i skitunnelen i Torsby og trener normalt. Her fra sommerens samling på Sognefjellet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Petter Northug er tilbake i full trening: - Det fungerer fint for ham

Petter Northug (32) har meldt forfall til alt siden han var på privat treningssamling i juli. Men nå er han tilbake på samling i Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Northug dro sammen med pappa John til Tenerife for å trene i midten av juli. Etterpå ble han slapp.

– Petter er i normal form igjen, og ting fungerer fint for ham om dagen. Han er nå med laget her i Torsby, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til VG.

Har stått over mye

Sprintlandslaget får snø under skiene i skitunnelen i Torsby, noen mil fra grensen til Norge.

Nå snakker Northug selv: – Handler om å lytte til kroppen og ikke gjøre dumme tingKrogh i tidstrøbbel: Har ikke hatt én hardøkt siden sesongslutt

Årsaken til Northugs slitne kropp etter treningen på den spanske ferieøya har vært et mysterium.

– Vi vet han var forsiktig i høyden i Tenerife, men vi har ingen forklaring. Det hele er en liten gåte, sa landslagssjef Vidar Løfshus til Adressa for noen uker siden.

Northug måtte kaste inn håndkleet og stå over både Blinkfestivalen og landslagssamlingen i Steinkjer nylig. Han stilte heller ikke til start i Toppidrettsveka, som ble avsluttet i Trondheim forrige lørdag.

32-åringen har likevel følt seg trygg foran kommende sesong, som starter om tre måneder.

– Jeg stresser ikke med at jeg har litt tyngre dager nå. I vår treningshverdag vil du møte dager som er litt tyngre. Da handler det om å lytte til kroppen og ikke gjøre dumme ting som kan gjøre det til en lengre periode. Jeg er tilbake i full trening innen veldig kort tid, sier Northug ifølge Trønder-Avisa.

Treningstrøbbel

I desember i fjor slet Northug da kroppen ikke responderte på hard trening. Det endte med at OL i Pyeongchang gikk uten 32-åringen.

Etter fire VM-gull i Falun fikk Northug en tung reise mot VM i Lahti to år senere, og vraket til slutt seg selv til VM-troppen, men stilte opp på sprinten og femmila som tittelforsvarer.

Verdenscupen starter i Ruka i Finland om tre måneder. VM i Seefeld starter 20. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder