DEPPER: En trist Olaf Tufte depper etter at han var sjanseløs i semifinalen onsdag. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix

DEPPER: En trist Olaf Tufte depper etter at han var sjanseløs i semifinalen onsdag. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix

Treneren om Tufte: - Tipper han synes det er dumt

OL-eventyret over for Tufte - sisteplass i semien

NRK-ekspert Bjønnes: - Dette er nok tungt for ham

DORNEY LAKE (VG Nett) Olaf Tufte (36) klarte aldri å hente fram kjempekreftene som har gitt ham flere OL-gull tidligere - 36-åringen er dermed ute av de olympiske lekene.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Jeg tipper han synes det er ganske dumt, sier Olaf Tuftes trener Tore Øvrebø til VG Nett.

Han er ikke så veldig overrasket over at Tufte går glipp av finalen.

- Det har jo vært noen tegn over en viss tid, så jeg er mest lei meg over at han ikke får det til, sier han.

DIREKTE: Følg OL direkte i VG Netts OL-studio .

- Dette er nok tungt for ham, han liker ikke dette. Men det kommer nok ikke helt overraskende på heller, han har selv uttalt at det har vært tungt en periode, og at han ikke helt har kjent igjen seg selv, sa NRKs roekspert Lars Bjønness etter at Tufte kom i mål i dag.

Tufte s let seg videre fra kvartfinalen i går , og visste selv at han måtte ro bedre i dag dersom han skulle komme seg til finale.

På de siste 500 metrene inn mot mål ble det imidlertid klart at nordmannen ikke klarte å henge med i det som kan være hans siste OL - Tufte endte sist i heatet og må dermed pakke bagen og reise hjem fra London.

I mål var Tufte 17,20 sekunder bak vinneren Mahe Drysdale og 13 sekunder fra tredjeplassen som ville gitt finaleplass

Slet i semien

Tufte understreket etter en tøff kvartfinale at han hadde en stor jobb å gjøre det siste døgnet før han skulle i ilden i det som kan ha vært hans siste OL-løp.

- Dette er en kamp mot klokka. Det jeg gjorde i dag, holder ikke i morgen. Jeg må ro bedre for å komme til finalen, sa han etter kvartfinalen.

Tufte startet dagens løp under til dels vanskelige forhold på Dorney Lake. Nordmannen havnet raskt litt bakpå, og måtte jobbe hardt for å forsøke å komme seg opp blant de tre beste.

Halvveis ut i løpet lå Tufte 10,7 bak lederbåten, og det begynte å spøke for finaleplassen for veteranen.

Med 500 meter igjen til målstreken begynte det å bli klart - Tufte klarte ikke å mobilisere nok krefter til å hente opp forspranget, og finaleplassen glapp i realiteten der, inn mot målgang.

Olaf Tufte, som har gull i singlesculler både fra Athen i 2004 og Beijing 2008, har i bunn og grunn slitt siden forrige OL, både kroppen og allergien har gitt ham motgang den siste fireårsperioden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder