GODT RUSTET: Casper Ruud på trening i spanske Alicante i november i fjor. I bakgrunnen hans personlige trener Pedro Rico. Foto: Line Møller VG

Casper Ruud ladet opp med toppspillere før sin første Grand Slam-kvalik

I desember var han i Miami og trente med toppspillere. Nå er Casper Ruud på plass i Melbourne og får straks beskjed om motstandere i en nordmanns første Grand Slam-kvalifisering på 13 år.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ikke siden Jan Frode Andersen prøvde å slå seg inn i Wimbledon-turneringen i 2005, har en norsk tennisspiller vært på skuddhold av tennisens mest fornemme selskap. Det er heller ikke sikkert den nå 18 år unge mannen fra Snarøya lykkes i sitt aller første forsøk (må vinne tre kvalikmatcher), men han forteller om en god treningsperiode den siste tiden.

– Jeg har trent i mange uker for å starte sesongen igjen og både fysisk og teknisk så sitter alt bra, melder Casper Ruud til VG.

Stort intervju: Ruuds vei til målet om å bli best

Har reist ned

Han er på plass i Melbourne etter å ha bruktt desember blant annet på et treningsopphold i USA. Der fikk han trene med flere av ATP-rankingens topp 50-spillere – som bulgarske Grigor Dimitrov (ranket som nummer 17 – og slo nylig tredjerankede Milos Raonic i turnering), Fabio Fognini fra Italia (49), briten Kyle Edmund (45) og spanske Fernando Verdasco (42).

Sistnevnte bør iallfall ha noen gode tips om hardcourt-underlaget som venter i Australian Open; for ett år siden var det Verdasco som sendte hjem megastjernen Rafael Nadal etter seieren over landsmannen i turneringens første runde.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TRENINGSKOMPIS: Fernando Verdasco takker Rafael Nadal for kampen etter å ha slått ut landsmannen i fjorårets Australian Open. Foto: Mark Baker AP

– Til tider var oppholdet i USA veldig bra. Jeg trente hver dag med høy intensitet med gode spillere, forteller Ruud, som nå skal prøve å komme inn i turneringen der pappa Christian gjorde sitt beste Grand Slam-resultat gjennom karrieren: I 1997 gikk han helt til 8-delsfinalen i Australian Open.

Ruud junior har reist dit etter en stopp innom indiske Chennai. Der sesongåpnet han med tap for argentineren Renzo Olivo – 83. mann på ATP-rankingen (Ruud er 225).

– En jevn kamp jeg dessverre tapte. Men uansett var det en bra gjennomkjøring. Kjente at jeg spilte bra, sier 18-åringen.

Slik står han mot verdens beste: Foran Murray og Wawrinka som 18-åringer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder