«Kongen» møtte Kongen: - Håper han er imponert

OSLO SPEKTRUM (VG) Magnus Carlsen (23) mottok tre priser før han inntok kongelosjen i Oslo Spektrum for å snakke om sjakk, OL og prisutdelingen med kong Harald (76).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Kongen fulgte hele gallaen i Oslo Spektrum og hilste på alle nominerte som var tilstede. Etter showet tok Magnus Carlsen, kveldens store vinner med tre priser, turen inn i kongelosjen for en ekstra prat med kong Harald.

De to hadde aldri møttes tidligere med unntak av en kort hilseseanse i forkant av arrangementet i Oslo sentrum.

- Jeg pratet såvidt med ham. Han var hyggelig, han, sier Carlsen til VG etter å ha kommet tilbake i salen rundt klokken 23.30 lørdag kveld.

- Hva snakket dere om?

- Vi snakket litt om OL i Sotsji og sånt. Han gledet seg til det.

Åpnet med «hei»

Også Statsminister Erna Solberg og kulturminister Thorhild Widvey, som begge var prisutdelere, samt andre politikere var på plass i losjen da Carlsen møtte Kongen.

- Var Kongen imponert over det du har prestert?

- Ja, jeg håper det, svarer Carlsen og smiler brydd mens 30-40 ungjenter forsøker å komme seg tettest mulig innpå sjakkeneren.

- Fikk du inntrykk av at han hadde peiling på sjakk?

- Kongen har støttet sport gjennom alle år. Jeg tror han satte pris på det her.

«KONGE» OG KONGE: Sjakkongen Magnus Carlsen (t.v.) og kong Harald. Foto: SARA JOHANNESSEN/NTB SCANPIX


Det ble ikke tid til å spille et parti i kongelosjen. Carlsen ble kalt «kongen» av Suzann Pettersen da de tok delte utøvernes pris, vil ikke omtale seg selv med slike ord.

- Jeg har aldri kalt meg selv kongen. Det er det andre som gjør, poengterer Carlsen og svarer slik på spørsmål om hva man sier når man før møte Kongen.

- Hei.

Tok t-banen hjem

Alle ville ha autograf eller ta bilde sammen med Carlsen da sjakkstjernen forsøkte å ta seg ut av salen i Oslo Spektrum sammen med manager Espen Agdestein.

Mens mange av stjernene tok turen på fest i nabobygget Oslo Plaza, ble det ikke tid til feiring for Carlsen og hans team. 23-åringen tok i stedet t-banen hjem.

Allerede søndag reiser han til England før turen går videre til USA på sponsoroppdrag. Den første turneringen etter VM-seieren i Chennai avvikles i Zürich i slutten av januar/begynnelsen av desember.

Carlsen var ikke nominert til prisen for årets mannlige idrettsutøver, ble i stedet stemt fra av utøverne, sammen med Suzann Pettersen, og stakk også av med prisen for årets navn og gikk til topps i åpen klasse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder