...og USAs olympiske komité beklager svømmernes oppførsel

I TRØBBEL: Jimmy Feigen (t.h.) er i trøbbel for en påstått oppdiktet ranshistorie. Her er han sammen med tidenes olympier - Michael Phelps - på trening i forkant av Rio-OL. Foto: Matt Slocum AP

Skandalesvømmer betaler seg ut av Rio-trøbbel etter oppdiktet ranshistorie

RIO/OSLO (VG) Jimmy Feigen har gått med på å betale nær 90.000 kroner for å slippe rettslige følger i Rio - og USAs olympiske komité har beklaget svømmernes oppførsel.

 • Jonas Wikborg
 • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over tre år gammel

Det er siste nytt i den smått absurde saken om superstjerne Ryan Lochte (32) og tre av hans amerikanske svømmekamerater i Rio-OL - Jimmy Feigen, Gunnar Bentz og Jack Conger.

Bakgrunn: - Lochte diktet opp ranshistorien

Ifølge ABC News, som siterer Feigens advokat i OL-byen, Breno Melaragno Costa, har svømmeren gått med på å donere 35.000 brasilianske reals - omtrent 90.000 kroner - til en veldedig organisasjon for å unngå ytterligere rettslige følger i Brasil.

Kanalen skriver at han kommer til å få tilbake passet sitt når innbetalingen er i orden, og at Feigen da vil kunne forlate landet.

HJEM I SKAM: Jack Conger og Gunnar Bentz fikk forlate Rio-OL torsdag lokal tid etter å ha sittet i avhør. Foto: Ueslei Marcelino Reuters

Han blir da den siste av de fire amerikanske svømmerne til å få tilbake passet sitt etter det som etter hvert er blitt en svært omtalt sak, der kjernen har dreid seg om de fire svømmerne virkelig ble ranet eller ikke.

Torsdag kunne både Gunnar Bentz og Jack Conger forlate Rio etter å ha sittet i avhør gjennom dagen - og angivelig ha erkjent at ranshistorien var oppdiktet. Mannen bak selve ranshistorien, superstjerne Ryan Lochte (32), forlot OL før politiet fikk pratet med ham.

Det var han som startet skandalen ved å si at de fire hadde blitt utsatt for et væpnet ran på en bensinstasjon i Rio.

https://www.instagram.com/p/BJGuJ_kBh8P

Siden har imidlertid det brasilianske politiet, med bakgrunn i en overvåkningsvideo, tilbakevist påstanden om akkurat det. Lochte & Co. ble aldri truet med en pistol mot hodet, slik han først forklarte og senere endret noe på.

Videoen skal vise at de fire svømmerne var med på å ødelegge en dodør på en bensinstasjon, før de riktignok ble konfrontert av en bevæpnet sikkerhetsvakt og deretter gjorde opp for seg i kontanter.

Nå beklager USAs olympiske komité (USOC) utøvernes oppførsel.

– Oppførselen til disse atletene er uakseptabel, og den representerer heller ikke verdiene til Team USA eller deres medlemmer, skriver USOC-leder Scott Blackmun i en pressemelding, og melder at de kommer til å vurdere ytterligere konsekvenser når OL er over.

– På vegne av den amerikanske olympiske komité ønsker jeg å beklage overfor arrangøren i Rio og til det brasilianske folk for denne forstyrrelsen i det som skal være en feiring av et fantastisk arrangement, heter det videre.

Les også: Nå er dette gullhåpene Norge har igjen

Les også

Mer om

 1. OL 2016
 2. Svømming

Flere artikler

 1. Lochte beklager at han diktet opp ran – sterke reaksjoner i Brasil

 2. Politimann: – Lochte diktet opp ranshistorien

 3. Amerikanske OL-stjerner ranet i Rio - trakk pistol mot hodet til gullvinner

 4. Pluss content

  Tenkte på selvmord etter OL-skandalen

 5. Ryan Lochte er blitt pappa

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder