Fiasko for Lorentzen: – Så dårlig at det er flaut

OL-mester Håvard Holmefjord Lorentzen (27) har fått en elendig start på sesongen, men har ingen klare svar på hvorfor.

  • Jonas Wikborg

Lørdag ble han knust på 1000-meteren i Minsk, men da han skulle revansjere seg på søndagens 500 meter, distansen han vant OL-gull på for bare ett år siden, gikk det ikke særlig bedre for Håvard Holmefjord Lorentzen.

– Nitrist

Tiden 35,545 holdt bare til en 18. plass, tredje sist av alle i A-puljen. Distansen ble vunnet av sørkoreanske Jun-Ho Kim (34,870), med kinesiske Tingyu Gao og nederlandske Dai Dai Ntab på 2. og 3. plass.

– Det er drit dårlig. Det er ikke så mye mer å si, erkjenner en slagen Lorentzen overfor Viasat.

Han var kanskje den største favoritten på 500 meter og uttalte selv at folk flest ikke kom til å bli kjempeoverrasket om han stakk av med seieren på den - for tredje verdenscupåpning på rad.

les også

Gull-Lorentzen: Premiere-trippel vil ikke overraske

Slik gikk det altså ikke. Han står igjen med en 11. plass på lørdagens 1000 meter og en 18. plass på favorittdistansen.

– Har du noen svar på hvorfor?

– Nei. Jeg har ingen feil underveis. Det er bare... Ja... Jeg føler ikke at det er noe galt med kroppen heller, men jeg kommer meg ikke fremover på isen, svarer skøyteløperen, som virket preget under Viasat-intervjuet du kan se her:

Han avfeier at han lar seg påvirke at de norske skøyteløperne som gruppe har startet dårlig under verdenscupåpningen denne helgen.

– Jeg går for min egen del. Men det her er så dårlig at det er flaut. Det står i stor kontrast til forrige gang jeg var her. Dette er nitrist, sier Lorentzen til Viasat, og «ber til høyere makter om at det snur».

Særlig bedre gikk det ikke for den andre nordmannen som deltok på 500 meteren. Bjørn Magnussen endte helt sist med tiden 35.903.

Også elendig Hege Bøkko-start

Hege Bøkko har også fått en elendig start på sesongen. Hun kom på sisteplass på lørdagens 500 meter for kvinnene, og gjorde det samme på 1000-meteren søndag.

Tiden 1.20,65 var klart dårligst, nesten to sekunder dårligere enn nest verste.

1000-meteren ble vunnet av amerikanske Brittany Bowe (banerekord med tiden 1.15,354), med nederlandske Jorien ter Mors og russiske Jekaterina Sjikhova på 2. og 3. plass.

– Jeg kan ikke huske sist jeg har gått så dårlig som denne helgen. Det er ikke noe gøy i det hele tatt, sier Bøkko til Viasat.

Opptur på 1500 meter

For distanseherrene gikk det bedre.

Sverre Lunde Pedersen gikk inn til en godkjent 6. plass på 1500 meter, Sindre Henriksen imponerte med 11. plass, mens Allan Dahl Johansson endte som nummer 13.

– Det gikk overraskende bra ut fra hvordan jeg har følt meg den siste tiden og i hele høst, så det er oppløftende å være så nærme de aller beste. Det er godt å få en litt oppløftende slutt på helgen, for det har vært en trå helg for de fleste norske, sier Sverre Lunde Pedersen til Viasat.

– Det har sjelden smakt så godt med en 11. plass. Det var en sykt god følelse, sier Sindre Henriksen til samme kanal.

1500-meteren ble vunnet av nederlandske Kjeld Nuis, foran russiske Denis Juskov og nederlandske Thomas Krol.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Skøyter
  3. Håvard Lorentzen

Flere artikler

  1. Lorentzen knust i verdenscupåpningen: – Jeg mangler råskap

  2. Sverre Lunde Pedersen: – Vi må bare skjerpe oss

  3. Skøyte-nedturen: – Burde tatt det mer med ro

  4. Eksperter forklarer skøyte-nedturen: Bom-trening og manglende samarbeid

  5. Dette mener Skøyte-Bøkko om kanalskiftet fra NRK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder