HVEM SKAL VÆRE SJEF: Alexander Kristoff (t.v.) og Edvald Boasson Hagen er klare for sykkel-VM i England. Her fra presentasjonen før VM i Bergen for to år siden.

HVEM SKAL VÆRE SJEF: Alexander Kristoff (t.v.) og Edvald Boasson Hagen er klare for sykkel-VM i England. Her fra presentasjonen før VM i Bergen for to år siden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

VM-uttaket er klart – men sportssjefen vil ikke utrope én kaptein

Uttaket til VM i landeveissykkel er klart. Men det er ikke bestemt hvem som skal være kaptein, eller om Norge skal ha en kaptein.

VM i landeveissykling blir arrangert i Harrogate i England. Det starter med blandet lagtempo stafett 22. september og avsluttes med landeveisritt herrer (285 kilomter) søndag 29. september.

Uttaket er som ventet med Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i spissen, og med Amund Grøndahl Jansen som en joker.

– Det er et lag som har gjort gode resultater. Her bygger vi rundt våre kapteiner. Vi har store forhåpninger. Alex har sagt han reiser med ambisjoner om å ta medalje eller vinne, så vi er der, sier sportssjef Hans Falk under presentasjonen på TV2.

les også

Her vinner Kristoff massespurten - overtar ledertrøya

Diskusjon om taktikk

Flere ganger har det vært stor diskusjon om hvem det norske laget skal sykle for i mesterskap, i OL i 2012 falt valget på Boasson Hagen. Der tok Kristoff bronse, Boasson Hagen tok VM-sølv samme år. Tre år senere var det Kristoff som ble kaptein.

– Det er et logisk uttak, sier TV2s ekspert Mads Kaggestad til TV2.

Han legger til:

– Og at det bygges rundt Alexander.

Falk får spørsmål om hvem som blir kaptein, og svarer lurt:

– Kanskje det blir tre kapteiner.

I tillegg til Kristoff, Jansen og Boasson Hagen sykler Carl Fredrik Hagen, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Tror på Heine

Det er store forventninger til Vita Heine på tempoen.

TRÅKKER TIL: Vita Heine (t.h.) og Katrine Aalerud skal til VM som går siste uken i september. Her etter landeveisrittet i sykkel-NM i 2017, Heine vant foran Aalerud. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Vita gjorde et flott EM-tempo, bare et sekund fra medalje. Hun er på høydesamling nå, sier Falk.

Damenes landeveisritt er dagen før herrene.

I tillegg til Heine skal Susanne Andersen, Stine Borgli, Katrine Aalerud og Ingvild Gåskjenn sykle.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder