I BRÅK: Nicki Bille Nielsens fremtid i Rosenborg er usikker etter at han ble pågrepet av politiet i København sist uke. Nå forteller en kompis om pågripelsen. Foto: Scanpix

Nicki Billes kompis: Sjokkert over pågripelsen

Nicki Billes kompis Marc Larsen hevder han var rystet etter at pågripelsen av RBK-spilleren angivelig eskalerte.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Politiets pågripelse av RBK-spilleren Nicki Bille Nielsen i København sist uke, har blitt et diskusjonstema etter at en video av pågripelsen har blitt distribuert til media.

Også Rosenborg-ledelsen har sett videoen. De vil tillegge politiets anmerkninger i saken stor betydning før de bestemmer seg for om dansken har noen fremtid i klubben.

Øyenvitne forteller

Nå hevder kompisen Marc Larsen, som forteller at han var øyenvitne til hele pågripelsen, sin versjon i et intervju med det danske ukebladet HER & NU. Han sier det som var en ellers stille og rolig situasjon plutselig eskalerte.

- Min primære motivasjon for å fortelle min versjon er den ensidige og misvisende fremstillingen som inntil videre har vært i mediene. Den er ekstremt unyansert. Men det er også fordi det var ekstremt grenseoverskridende å være vitne til hvordan politiet behandlet ham, sier Marc Larsen til ukebladet.

Nicki Bille skal nettopp ha sparket til et stativ med sykler da en politibil kom forbi. Da skal Nielsen ifølge kompisen ha stilt seg rolig opp langs en vegg.

Satte på håndjern

Derfra skal det ha eskalert. Ifølge Larsen skal ikke betjentene ha prøvd å kommunsere med spissen. Han sier politiet skal ha gått aggressivt til verkt og sprøytet pepperspray i øynene på ham to ganger fra ti centimeters avstand.

Deretter skal politiet ha satt håndjern på RBK-spilleren. Larsen hevder dette var ganske unødvendig da Nicki Bille ikke motarbeidet politibetjentene.

Den mest alvorlige anklagen mot Nicki Bille går på at han skal ha bitt en av politibetjentene i armen.

Larsen så ikke at det skjedde, men forklarer at situasjonen plutselig eksploderte og at Nicki Bille lå med hodet presset mot armlenet mellom forsetene i politibilen.

- Mine ben ristet

Politibilen skal deretter etter kort tid ha kjørt av gårde som det var uttrykning, forteller Larsen.

Larsen sier videre at det finnes flere videoopptak av pågripelsen.

- Mine ben ristet under meg fordi jeg var så sjokkert over at en så relativt uskyldig situasjon skulle håndteres på denne måten. Jeg håper at alle videoene kommer frem i offentligheten, så kan alle skje hva som skjedde og jeg har sagt til Nicki at jeg gjerne vil vitne i retten hvis det blir nødvendig, sier Larsen til HER&NU.

Signaliserer kjapp behandling

26-åringen er siktet av politiet i København for å ha bitt en politimann, natt til fredag.

- Saken skal først ferdigbehandles hos oss før juridisk seksjon i politiet avgjør om det er grunn til å ta den inn for retten. Dette tar rundt 14 dager. I Danmark er voldssaker prioritert, og det vil ikke ta lang til fra saken eventuelt er tatt opp i rettssystemet, før det blir avsagt dom. Denne saken blir avgjort innen de neste tre ukene, sier Ove Bundgaard Larsen, visepoliti-inspektør og talsmann for det danske politiet, til Aftenposten.

Politiet har gjennomført de avhørene de ønsket i saken.

Nicki Bille ble ifølge politet holdt i varetekt mellom tre og fem timer etter arrestasjonen i påvente av avhør.

Overfor Aftenposten vil ikke politiet gå ut med om Nicki Bille Nielsen hadde drukket alkohol da han ble pågrepet.

VG har ikke fått svar fra politiet i København på flere spørsmål om pågripelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder