GULLGROSSIST: Sarah Louise Rung viser fram ett av gullene hun har tatt i svømme-VM for funksjonshemmede i Glasgow denne uken. Foto:lucpercivalphotography.com,

Sarah Louise Rung tok to VM-gull på 42 minutter

Er oppe i 11 VM-titler i karrieren - tenker Rio-paralymics

Sarah Louise Rung (25) tok lørdag kveld to
nye VM-gull - i løpet av bare 42 minutter!

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Norges svømmedronning har dermed tatt fire titler under svømme-VM for funksjonshemmede i Glasgow.

Dette er samtidig hennes 10. og 11. VM-gull i karrieren.

Tenker OL

– Sarah Louise innfrir her i VM, men først og fremst tenker vi frem mot Rio de Janeiro om ett år, sier trener Morten Eklund til VG.

TEKNISK: Sarah Louise Rung har vist imponerende teknikk under VM for funksjonshemmede denne uken. Hun håver inn gull i mesterskapet. Foto:lucpercivalphotography.com,

I London i 2012 tok rogalendingen to gull. Ambisjonene blir i hvert fall ikke mindre i Rio etter denne ukens gullrush i Glasgow.

LES OGSÅ: Norsk svømmegull i paralympics.

– Målet vårt her er å ta medalje i seks øvelser. Så mange medaljer har hun ikke tatt tidligere, sier Eklund.

Ukens medaljefangst har vært fem av fem til nå:

Mandag: Bronse på 50 meter rygg.

Onsdag: Gull på 200 meter fri.

Torsdag: Gull på 50 meter butterfly.

Lørdag: Gull 100 meter bryst og gull 200 meter medley.

– Og hun sparer litt for å ha til søndag, sier trener Eklund smilende.

Opptur for Norge

I siste VM, i 2013, tok Rung fire gull og én bronse. Det har hun altså allerede kopiert – med én dag igjen av mesterskapet. Søndag er det 100 meter fri.

Sarah Louise Rung har svømt siden hun var liten, men ble i 2008 ble lam fra livet og ned etter en mislykket operasjon. Hun valgte likevel å fortsette svømmekarrieren. Rung har de siste årene håvet inn priser under Idrettsprisen. Sist ble hun blant annet kåret til årets forbilde.

Etter mange nedturer for norsk handikapidrett de siste årene er det godt å konstatere at Norge nå gjør sitt beste VM på 20 år. I tillegg til at Sarah Louise Rung håver inn gull og glitter, har også Andreas Bjørnstad (sølv) og Ingrid Thunem (bronse) tatt medaljer.

– Det ser bra ut med tanke på Rio, mener Morten Eklund.

I egen klasse

Lørdag kveld åpnet Rung med å vinne 100 meter bryst med nesten ti sekunders forsprang til sølvvinner Giulia Ghiretti fra Italia. Den norske gullgrossisten var bare ett sekund bak sin egen verdensrekord.

Hun rakk så vidt oppropet til 200 meter medley, men Rung var i en klasse for seg også der. Israelske Inbal Pezaro på 2. plass var mer enn 15 sekunder bak den norske kvinnen.

– Sarah har fordel av at hun er så godt trent på en så lang distanse, sier Eklund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder