BLE VM-KONGE: Petter Northug ble VM-konge med fire gull under mesterskapet i Falun sist vinter. Her etter stafetten. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Setter ikke frist for Northug-avklaring

Blir ikke tatt ut på landslaget som presenteres i morgen

Skiforbundet har vært i møte med Northugs støtteapparat i dag

Langrennssjef Åge Skinstad sier de nå ikke har satt noen dato for når det kreves endelig avklaring på Northugs forhold til Skiforbundet det kommende året.

Publisert:

I dag møtte Skinstad Northugs manager Are Sørum Langås i et par timer langt møte.

Verken Skinstad eller Langås vil gå særlig inn på innholdet i møte, men møtet var av et slikt kaliber at de skal gå videre med prosessen. Dermed blir Northug-situasjonen, som handler om forholdet til Skiforbundet kommende sesong, uavklart på nåværende tidspunkt.

- Møtet vi hadde var så konstruktitvt og positivt i innhold at vi mener det er viktig å gå videre med gode samtaler. Vi hadde full forståelse for at Petter under NMs del to ba om litt tid. Det hørtes smart ut. Samtidig var det viktig for oss med en prat og tilbakemelding før landslagsuttaket. Det har vi fått, sier Skinstad til VG.

Setter ikke frist nå

Skinstad sier de nå skal bruke tid på hver sin kant og deretter forsøke å finne en løsning. Det blir ikke satt noen frist nå for når det skal skje.

- Vi har ikke satt bestemte datoer for når det må skje, Det er litt på bakgrunn av at Petter er i god trening og det er veldig viktig. Vi har planlagt møter om andre ting og vi er så langt fra sesongen starter at dette finner vi tid til, sier Skinstad etter dagens møte.

Han vil ikke spekulere i når løsningen kommer, men sier det ikke er noen plan om å drøye det.

Samtalene tyder på at Northug dermed har et klart ønske om å gå verdenscuprenn til vinteren og ikke bare langløp.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Skinstad.

Bakgrunn:Skiforbundets krav: Må skrinlegge Coop-avtalen

Artikkelen fortsetter under bilde

I MØTE: Åge Skinstad (t.v) var torsdag i et flere timer langt møte med Northugs manager Are Sørum Langås (t.h). Her fra Beitostølen i november 2013. Foto:Mattis Sandblad,VG

- Fortsatt uavklart

Northug-manager Are Sørum Langås kaller møtet med Skiforbundet for konstruktivt.

- Jeg vil ikke gå inn på innhold i diskusjon og prosessen videre. Det var en

konstruktiv dialog. Situasjonen er fortsatt uavklart. Men vi ser på ulike alternativer til løsning, sier Langås.

Han sier Petter selv har lagt frem sine ønsker for kommende sesong, uten at han vil gå inn på det innholdet og hvor konkret sesongplanen til Northug er per i dag.

- Det var hvertfall et grunnlag å gå til Skiforbundet med, sier Langås om Northugs plan.

Les også:Skiforbund-sponsor godtar verdismell

Ikke på landslagslisten

I en pressemelding torsdag ettermiddag skriver Skiforbundet at situasjonen rundt Petter Northug ikke er avklart, men at det pågår konstruktive samtaler med Northug og hans støtteapparat.

Skiforbundet skriver i meldingen at det betyr at Northugs navn ikke vil være på listen med landslagsløpere som presenteres i morgen. Da vil landslagssjef Vidar Løfshus presentere elitelagene i langrenn for sesongen 2015/16.

Det betyr at det drøyer med avklaring rundt skistjernens fremtid. Skiforbundet har lenge ønsket å høre hva som er skistjernens plan for kommende sesong.

Det var signalisert av langrennskomitéleder Torbjørn Skogstad at dersom langløp blir det Northug ville satse på så kom han ikke til å bli tatt ut på landslaget.
Men samtidig innstilte landslagssjef Vidar Løfshus Petter Northug til landslagsplass forrige uke, slik han varslet under VM.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder