STØTTER DANSKEN: Nils Arne Eggen mener alle fortjener en ny sjanse etter at Nicki Bille Nielsen havnet i bråk med politiet, også etter den skriftlige advarselen han fikk i høst. Foto: Scanpix

Eggen om Bille-bråket: - Viktig å gi alle en ny sjanse

Nils Arne Eggen mener alt er tilgivelig

TRONDHEIM (VG) Hvis Nils Arne Eggen (72) hadde bestemt i dagens Rosenborg ville neppe Nicki Bille Nielsen fått sparken.

  • Morten Stokstad


- Det er viktig å gi alle en ny sjanse, sier RBK-høvdingen til VG.

Han hentet i sin tid inn Odd Iversen som materialforvalter fra en vanskelig livssituasjon - og han tok imot Trond Egil Soltvedt med åpne armer da han fikk sparken i Brann av utenomsportslige årsaker på 90-tallet.

Nils Arne Eggen bygget ikke bare det moderne Rosenborg, få norske fotballedere har mer erfaring i å lede mennesker og løse konflikter.

- Jeg har alltid hatt en holdning om at alt er tilgivelig. Jeg er humanist. Jeg tror alltid på det gode i et menneske, selv om man kan ha gjort dårlige handlinger.

Har tro på ledelsen

Han har stor tro på at dagens Rosenborg-ledelse vil handle «fornuftig» når Nicki Bille Nielsens fremtid i Rosenborg skal avklares.

Dansken fikk en skriftlig advarsel, et slags gult kort, da han lagde bråk og ble satt i fyllearresten i fjor. Natt til fredag havnet han igjen i klammeri med politiet, denne gang i København.

- Vi hadde noe av det samme med Anthony Annan da jeg trente Rosenborg i 2010. Den gang handlet det om noe i klyping i «ræva» på en Vålerenga-spiller. Jeg forsvarte ikke handlingen, men du må forsvare gutten.

- Man må jo finne ut hva som er årsaken til pågripelsen. Jeg regner med at Erik (Hoftun) og de andre i Rosenborg finner ut av det. Så får man vurdere saken derfra, sier Eggen.

Det skinner tydelig gjennom hva han ville gjort.

- Jeg synes det er viktig å gi alle en ny sjanse, påpeker 72-åringen.

- Vanskelig

Rune Bratseth var klubbdirektør i mange av Eggens sesonger som hovedtrener i Rosenborg. Den nåværende Viasat-eksperten mener RBK står overfor et vanskelig valg.

- Uansett hva slags reaksjon klubben vil velge, så vil noen være negative til den. Det gjør det litt vanskelig. Men jeg er ikke uenig i grunnholdningen til Nils Arne. Vi har alltid prøvd å finne «go'foten» også på det som skjer utenfor banen i Rosenborg, sier Bratseth.

- Jeg var veldig tilhenger av at han fikk en ny sjanse forrige gang. Det var helt etter Rosenborg-måten å gjøre det på. Men skulle det bli sånn at han får en sjanse til, så vil de fleste bare gå å vente på en ny smell. Så det er ikke så enkelt for klubben, mener den tidligere landslagskapteinen.

Andre Rosenborg-legender som Roar Strand og Steffen Iversen har - i motsetning til Eggen - vært klar på at Rosenborg nå må sparke Nicki Bille Nielsen.

Hadde lang prat

«Inntil videre» er dansken uansett Rosenborg-spiller. I går ga den omstridte spissen sin versjon av hva som skjedde natt til fredag. I møtet med sportssjef Erik Hoftun, personalsjef Trond Alstad og spillerkoordinator Harald Pedersen ga han uttrykk for at han ikke kjenner seg igjen i mandagens oppslag i Ekstra Bladet.

- Jeg hadde en lang prat med Nicki, og har fått hans versjon av saken. Det er et sprik mellom det media har skrevet og det han sier selv. Vi må få full oversikt over hele bildet før vi konkluderer, sier Hoftun til VG.

Selv skal Bille føle at saken ikke er «ekstremt alvorlig». Blant annet stiller han seg uforstående til at han bet en politimann i armen etter at å ha fått pepperspray i ansiktet. Skadene han erkjenner, er å ha gått løs på en billettautomat og en sykkel. Det skal ligge private årsaker bak raseriutbruddet, og han skal ikke ha vært «veldig beruset».

Anmerkninger viktig

Det som blir viktig i prosessen for Rosenborg nå, er hvilke anmerkninger dansk politi har i sakens anledning. Hvis det ikke kommer noen tiltale mot RBK-profilen vil det utvilsomt styrke sjansene for at han får bli på Lerkendal.

Nicki Bille Nielsen fikk i går beskjed om ikke å uttale seg til pressen.

- Sannsynligvis vil han ikke snakke med media onsdag heller, sier Hoftun.

Siste fra VG Sporten Direkte:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder