STOPPER STJERNENE: Espen Lie Hansen og Dunkerque vinner et overraskende seriegull i Frankrike. Her stopper Lie Hansen PSG Handballs storstjerne Daniel Narcisse - kåret til verdens beste spiller i 2012 - under en seriekamp i mars. (Foto: AFP)

Lie Hansen seriemester i Frankrike

Håndballstjernen til VG: - Fantastisk følelse å vinne bøtta

Som første nordmann er Espen Lie Hansen (25) fransk seriemester i håndball. Han trengte ikke å løfte en finger for å hanke inn gullet i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Montpellier slo nemlig PSG Handball. Dermed er Lie Hansens Dunkerque seriemester i håndballnasjonen som er både regjerende europa- og olympisk mester.

- Det er naturligvis størst. Det var morsomt å vinne seriegull med Drammen hjemme i Norge også, men dette er den største tittelen jeg har vunnet, sier landslagets venstreback til VG.

Han vant i fjor både cupen og supercupen med Dunkerque.
Byen rett ved den engelske kanal var likevel ingen ligafavoritt. Paris S-G har verdensstjerner som Mikkel Hansen, Daniel Narcisse, Luc Abalo og Igor Vori. Likevel har Dunkerque slått dem i begge seriekamper.

- Fordi vi har spilt mye mer som et lag. De har store stjerner og er veldig mye mer individuelt basert. Noe jeg vet en spiller som Mikkel Hansen ikke alltid setter like stor pris på, sier Lie Hansen.

Dunkerque vant den vanskelige bortekampen mot Toulouse tirsdag, men måtte vente til i kveld med å slippe den virkelige jubelen løs.

Hele laget var samlet for å følge oppgjøret mellom Montpellier og PSG. Førstnevnte vant knusende 36-28 og dermed ble det gullfeiring på Lie Hansen & co.

- Det er kaos her nå. Fantastisk følelse å vinne bøtta. En ære å være den første nordmann som vinner fransk gull, sier han til VG.

Også Christoffer Rambo har spilt noen få kamper for Dunkerque denne sesongen før han dro videre til Bundesliga. Espen Lie Hansen spiller neste sesong for Magdeburg i Tyskland.

Espen Lie Hansen & co. dro selvfølgelig frem det mest franske av det franske - champagnen - for å feire gullet.

- Du kommer ikke unna champisen i Frankrike, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder