Ny stor VIF-nedtur: Nå legger Deila press på seg selv

VALLE (VG) (Vålerenga – Viking 0–4) Ronny Deila (44) og hans Vålerenga har ikke vunnet en eliteseriekamp siden 5. juli. – Det må snu snart, hvis ikke må jeg begynne å se på min posisjon, sier treneren.

 • Ida Høidalen
 • Jonathan Simchai Hansen

Forrige gang Vålerenga vant var hjemme mot Bodø/Glimt. Da ble serietoeren slått hele 6–0 (!) på Intility, men etter den kampen har det sett bekmørkt ut på Valle.

Hjemme mot Viking søndag kveld trengte klubben sårt en seier, men Stavanger-laget lekte seg med et Vålerenga-lag som slet voldsomt. Dermed har ikke Vålerenga vunnet på de åtte siste kampene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Jeg er lei meg og skuffet selvfølgelig. Lei meg på alles vegne egentlig. Det er kjempetøft, det er ikke noe tvil om det. Det er en tung tid for hele klubben, sier Ronny Deila til VG etter kampen.

Les alt om eliteserierunden her.

Nå legger Deila press på seg selv.

– Nå er det tid for ydmykhet. Det er ikke bra nok det vi har prestert, over tid. Det må snu snart, hvis ikke må jeg begynne å se på min posisjon, og hva jeg driver med. Jeg har fortsatt tro på at vi skal få det til her, men i dag var det tungt å sitte og se på, sier Deila til VG.

– Føler du at du sitter trygt?

– Det tenker jeg ikke på. Jeg føler jeg har spillerne med meg. Vi står sammen. De høyere makter, oppe i toppen, må bestemme det siste.

Men spillerne insisterer på at de har tiltro til «prosjekt Deila», og sier ansvaret ligger like mye på spillerne som treneren.

– Du kan skylde på oss spillere også. Vi er alle i samme båt, og drar i samme retning. Det er 6–7 uker siden vi var i medaljestriden. Så får vi sommerferie, og etter det har vi ikke vært i nærheten. Det må vi finne ut av, alle sammen, sier Matthías Vilhjálmsson

Se høydepunktene her:

Problemene startet etter bare fem minutter: Zymer Bytyqi slo et nydelig innlegg fra høyrekanten. Han traff Even Østensen som kunne gå opp overraskende upresset på bakre stolpe og stange inn 1–0.

Halvveis i første omgang smalt det igjen: Kristoffer Løkberg slo en nydelig gjennombruddspasning til Østensen, som løp fra hele Vålerenga-forsvaret og scoret sitt andre for kvelden. 2–0 etter to sjanser til gjestene.

Da lagene gikk til pause ble Vålerenga pepet ut av et glissent hjemmepublikum.

Kort tid etter hvilen steg jubelen hos Klanen igjen da Vålerenga fikk straffespark, men uturen bare fortsatte: Bård Finne brant straffesparket. Austbø ga retur og på forsøk nummer to reddet Viking-keeperen igjen.

– Det er et Vålerenga i fullstendig villrede. Fullstendig, sa Bernt Hulsker i Eurosports studio under kampen.

Da smalt det heller i andre enden: Først fikk venstrebacken Adrian Pereira drømmetreff fra rundt 25 meter, og kort tid etter ble finske Benjamin Källmann spilt gjennom og fastsatte sluttresultatet til 4–0. Etter 80 minutter begynte supporterne å gå fra Intility.

Skrekkrekken med åtte kamper uten seier betyr at Vålerenga har vært Eliteseriens dårligste lag i samme periode. Laget har bare tatt tre poeng. Om den poengfangsten fortsetter vil laget være i nedrykksstrid to kamper før sesongslutt.

– Jeg lurer på hva Ronny tenker nå egentlig. Han har pratet om dette prosjektet og det skulle være fremdrift år for år. I år skulle man løftes opp, man skulle bli topp fire, kjempe om medaljer og man skulle hele tiden se at klubben har tatt steg. Nå har de gått ut de siste ukene i pressen og sagt at de har tatt enorme steg som klubb, vi står ikke på stedet hvil. Sportslig står dem ikke på stedet hvil, det er riktig det, de er dårligere. Og kan man leve med det som hovedtrener? Jeg vet ikke det, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson etter 4–0-målet.

Etter tapet ligger Oslo-klubben på niende plass med 27 poeng. Med tre nye poeng klatret Viking på femteplass med 33 poeng.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde13101239132631
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Deila om Vålerenga-profil: – Mister resten av sesongen

  VALLE (VG) Vålerenga-trener Ronny Deila (43) slår fast at forsvarskjempen Jonatan Tollås Nation (29) mister resten av…
 2. Rapport: Vålerenga best – RBK henger etter på talentutvikling

  En fersk rapport utroper Vålerenga til landets beste fotballklubb på utviklingsarbeid.

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Norsk fotball
 3. Vålerenga Fotball
 4. Viking FK

Flere artikler

 1. Deila tror denne nøkkelspilleren kan hjelpe Vålerenga ut av krisen

 2. Klanen-talsmann om Deila: – Supporterne er splittet

 3. Styrelederen om Vålerenga-krisen: – Ingen raske grep kan gjøre det annerledes for oss

 4. Deila svarer på Rekdal-kritikken: – Den stikker ikke hardest

 5. Vålerenga verst i Eliteserien siste syv kamper: – Vi må være desperate

Fra andre aviser

 1. Vålerenga ble ydmyket: – Dette er katastrofe for klubben

  Aftenposten
 2. Lover bånn gass mot Vålerenga: – Skal være aggressive, tøffe og stupe i angrep

  Aftenposten
 3. VIF-spilleren sank sammen i tårer. Så gjorde fansen noe han aldri vil glemme.

  Aftenposten
 4. Vålerenga ble ydmyket: – Dette er katastrofe for klubben

  Fædrelandsvennen
 5. Viking herjet og tok knusende borteseier

  Aftenposten
 6. Viking herjet og tok knusende borteseier

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder