FRA BRONSE TIL GULL: Mol og Sørum jublet på denne måten etter at de tok VM-bronse i Hamburg i starten av juli.

FRA BRONSE TIL GULL: Mol og Sørum jublet på denne måten etter at de tok VM-bronse i Hamburg i starten av juli. Foto: Christian Charisius /DPA / dpa

Mol og Sørum vant EM-finalen mot vertsnasjonen Russland

(Mol/Sørum – Semenov/Lesjukov 2–0) Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) forsvarte EM-gullet fra i fjor med en solid finale.

Motstander i finalen i Moskva var Ilja Lesjukov og Konstantin Semenov. Den russiske duoen holdt følge en stund i første sett mot nordmennene, men på stillingen 10–8 rykket Mol og Sørum fra – og endte det med 21–12.

Russerne holdt stand lengre i det andre settet og fulgte nordmennene hakk i hæl frem til det stod 12–11. Da la de norske enerne inn støtet og kunne ri inn settet med to til tre poengs luke hele veien. Med 21–18 i sett to ble det avgjort.

les også

Slik var Mol og Sørums vei til toppen: – De andre landene skjønte ikke hva vi holdt på med

– Jeg føler at vi jevnt over har et bedre nivå enn dem i dag, så vi fortjente å vinne. Vi spilte bedre volleyball, sa Anders Mol til Norges Volleyballforbund etter triumfen.

– Det er helt sykt at vi klarer å mobilisere krefter igjen og finne krefter til å vinne gull i EM. Det er veldig stort, fortsatte han.

EM-gullet er en fin revansje for den norske duoen som måtte nøye seg med VM-bronse i Hamburg tidligere i sommer. De har i tillegg vunnet tre store turneringer etter VM: prøve-VM i Tokyo og femstjerners-turneringer i Tokyo og Wien.

les også

Nordmann blir trener i verdens beste volleyball-liga: – Som at skilandslaget ansetter en fra Etiopia

Mol og Sørum vant semifinalen 2–1 i sett mot polske Piotr Kantor og Bartosz Losiak. Nordmennene tapte første sett, men da Kantor tråkket over i det andre settet snudde kampen. Han så tydelig hemmet resten av semifinalen og Mol og Sørum vant 2–1.

– Det er litt blandede følelser. Det er utrolig gøy å være i en EM-finale, men litt kjedelig at det blir på denne måten, sa Sørum til Norges Volleyballforbund etter kampen.

PS! Martin Ermacora og Moritz Pristauz fra Østerrike tok en overraskende bronsemedalje grunnet at det polske laget ikke kunne spille bronsefinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder