Bekreftet: Messi med brudd i armen – mister «El Clásico»

(Barcelona–Sevilla 4–2) Lionel Messi var involvert i begge Barcelonas scoringer før han ble skadet i armen. Klubben bekrefter at det dreier seg om brudd og at argentineren er ute i tre uker.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Barcelona tok sin første seier på fem kamper mot Sevilla, men det var Lionel Messi og hans skade som havnet i hovedfokus.

For etter å ha satt opp 1–0-scoringen ved Philippe Coutinho og selv sørget for 2–0, landet den lille argentineren forkjært på armen etter bare kvarteret spilt.

I over ti minutter forsøkte helsepersonellet å lappe sammen armen til Messi, men til ingen nytte.

Etter kampslutt bekreftet Barcelona på Twitter at det dreier seg om brudd i armen og at Messi er ute i cirka tre uker. Dermed ryker både Champions League-møtet med Inter og El Clásico mot Real Madrid neste søndag.

– Den albuen er ikke god i morgen heller, sier VGs fotballekspert Bernt Hulsker i VGTV-studio.

– Jeg klarer ikke helt å se på. Han får så vondt. Det er trist for Barcelona, for Messi og for alle som syns at de beste spillerne skal spille. Og en El Clásico, kanskje uten Messi og i hvert fall uten Cristiano Ronaldo, blir veldig spesielt. Det må være mange år siden, sier tidligere fotballspiller Freddy dos Santos.

Og ganske riktig: Det være første gang siden 2007 at El Clásico går uten både Messi eller Cristiano Ronaldo. Den gang vant Real Madrid 1–0 på Camp Nou etter scoring av Julio Baptista.

Luis Suárez skaffet straffe etter 63 minutter og omsatte selv ballen i mål fra 11-metersmerket til 3–0. Sevillas Pablo Sarabia, med en fortid i Real Madrid, reduserte til 1–3 etter 79 minutter etter at avslutningen hans skiftet retning i hodet til Clément Lenglet og satte en svært god Marc-André ter Stegen ut av spill.

Og Sevilla kunne faktisk yppet seg i kampen ved flere anledninger, men Barcelonas sisteskanse vartet opp med flere verdensklasseredninger som hindret flere Sevilla-mål.

Best var dobbeltredningen etter timen spilt på headingen fra André Silva.

– Han ble matchvinner på sett og vis, selv om det på det tidspunktet sto 2–0. Men de redningene der gjorde at Barcelona aldri trengte å få høye skuldre, sa dos Santos i VGTV-studio.

Ivan Rakitic punkterte kampen to minutter før slutt med en knallhard volley til 4–1. Ett minutt på overtid scoret Luis Muriel et trøstemål for Sevilla, men oppgjøret endte 4–2 til katalanerne.

Tidligere lørdag tapte Real Madrid overraskende 1–2 hjemme mot Levante og tapte terreng i forhold til Barcelona.

Under kan du se hvordan VAR spilte en sentral rolle i 1–2-tapet.

PS! Strive viser alle kampene fra La Liga og Serie A denne sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder