FORTSETTER PÅ TV 2: Storhamar og de andre åtte Get-ligalagenes jakt på kongepokalen i 2019 kan du følge på TV 2. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Norsk ishockey på TV 2 de neste seks årene

Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey har solgt rettighetene til å sende Get-ligaen på TV. TV 2 vant kampen mot flere aktører, og fortsetter å sende fra seriestarten i september.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette er tidenes største avtale for oss, sier organisasjonssjef i Norges Ishockeyforbund Kristoffer Holm til VG.

Styreleder Dagfinn Reinertsen i Norsk Topphockey, Getliga-klubbenes interesseorganisasjon, er minst like fornøyd.

– Norsk hockey gis med dette fornyet kraft til å foreta nødvendige investeringer for å løfte oss i digitale kanaler, bedre publikumopplevelsen og styrke den sportslige satsingen, sier Dagfinn Reinertsen.

Etter det VG erfarer er klubbenes del i avtalen 70 prosent, mens forbundet «eier» 30 prosent av den i henhold til fordelingsnøkkelen.

TV 2 har hatt rettighetene i flere sesonger. Den siste avtalen gikk ut etter årets sesong.

– Det er gøy å ha fått i land en avtale som vi er så godt fornøyd med, svarer ishockeypresident Tage Pettersen på VGs spørsmål om det godt endelig å kunne fortelle at norsk ishockey fortsatt vil kunne sees fra TV-stolen.

les også

GET-ligaens mest lovende unge spillere

Pluss content

Norges ishockeyforbunds ferske president, også kjent som politiker (Høyre), vedgår at «utålmodigheten der ute» har vært stor med tanke på hvem som skulle kjøpe rettighetene til å vise kampene og Get-ligaen og ishockeylandslagets kamper.

Organisasjonssjef Kristoffer Holm i Norges Ishockeyforbund hevder at det var flere tilbydere på banen, etter at den siste TV 2-avtalen utløp, og at det er årsaken til at det å «lande» en ny avtale har trukket i langdrag.

les også

Stjernekeeper Henrik Lundqvists ønske til Rangers-ledelsen: Behold Zuccarello

Den siste rettighetsavtalen med TV 2 var på tre år. Den nye er på seks år. Kristoffer Holm forteller at valget falt på TV 2 fordi de har hatt et langt samarbeid med kanalen, og fordi «de har strukket seg langt på pris og produksjon».

– TV 2 har vist at de ønsker å satse på ishockey. Vi får mer i kroner enn vi hadde. Det blir et pent påslag for klubbene og forbundet, bekrefter ishockeypresident Tage Pettersen.

Han og Holm mener imidlertid at høynet kvalitet er det viktigste elementet i den nye avtalen. Kampene som skal vises på TV 2 og Sumo vil bli produsert ved bruk av flere kameraer enn tidligere. Det vil innebære en bedre seeropplevelse.

– TV 2 har stor tro på norsk ishockey. Derfor tør vi også satse langsiktig med en avtale på hele seks år. Det gjør oss mulighet til å bygge et sterkt produkt sammen med klubbene og forbundet, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 i en pressemelding.

Der kommer det også frem at TV 2 vil vise tilsammen opptil 270 kamper i året – på TV 2-kanalene og på TV 2 Sumo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder