- Aldri noen motorsykkelulykke

ATHEN (VG) Reportere har lett etter spor. Politiet etter bevis. Nå slås det fast at Konstantinos Kenteris og Katerina Thanou aldri var innblandet i noen motorsykkelulykke.

  • Jacob Lund

Artikkelen er over 15 år gammel

Ifølge kilden var det flere ting i forklaringene til de to sprinterne som var selvmotsigende. Det førte til at etterforskning ble iverksatt.

Blant spørsmålene man stilte seg var ifølge International Herald Tribune hvorfor motorsykkelen hadde noen skraper på venstre side, mens Kenteris hadde skrubbsår på høyre side av kroppen.

Politiet sier at det kan være en liten mulighet for at de to sprinterne arrangerte en liten ulykke, men hverken mannen som skal ha kjørt dem til sykehus, eller spor etter ulykken er funnet. Politi og ambulanse fikk heller aldri melding om at noen ulykke skulle ha funnet sted forrige torsdag.

Greske medier har imidlertid snakket med øyenvitner som hevder å ha sett ulykken finne sted. Men det virker ikke som om politiet fester særlig lit til øyenvitnenes forklaringer.

De to grekerne ble mandag undersøkt av en uavhengig lege på KAT-sykehuset. Han fant bare noen få skrubbsår på Kenteris - ingen skader på Thanou. Og han stiller seg uforstående til at de måtte tilbringe fem dager på sykehus.

- De ble skadet

- KAT-sykehusets første meldinger om skadeomfanget på de to natt til fredag var sterkt overdrevet. Hvis en ulykke har funnet sted, så må motorsykkelen ha holdt svært liten hastighet, sier legen Philippos Koutsaftis.

Kenteris' advokat, Michalis Dimitrakopoulos, benekter spekulasjoner om at de to sprinterne selv skal ha iscenesatt en ulykke.

Han står fast på at de to ble utsatt for en ulykke da de hastet på vei mot OL-landsbyen for å gjennomføre dopingkontrollen de nettopp hadde fått beskjed om. - De ble skadet. Og disse skadene har blitt bekreftet av seks toppleger fra vårt land, fortalte Dimitrakopoulos til AP.

Onsdag trakk de to sprinterne seg fra OL, som en følge av all den negative oppmerksomheten dopingsaken og den angivelige ulykken har fått.

Nå er det opp til Det internasjonale friidrettsforbundet hvorvidt de to skal utestenges fra idretten i inntil to år.

Mer om

  1. OL
  2. Doping
  3. Friidrett

Flere artikler

  1. Videre etter komisk selvmål

  2. Beinet til Grimseth kollapset

  3. Waldner klarte ikke medalje

  4. Thorpe måtte slite for OL-gull

  5. Pangstart i OL for Siren Sundby

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder