OL-GULL: Kikkan Randall (til venstre) poserer med OL-gullmedaljen hun i februar vant sammen med Jessica Diggins. Foto: LOIC VENANCE / AFP

OL-vinner Randall har fått kreft

Kikkan Randall (35), som vant OL-gull i Pyeongchang, forteller på Instagram at hun har fått brystkreft.

Den tidligere langrennsløperen, som for fem måneder siden tok OL-gull i Pyeongchang, fortalte onsdag åpenhjertig på Instagram at hun er blitt diagnostisert med brystkreft.

Nettavisen omtalte først saken i Norge.

– Selv om det ble oppdaget tidlig og prognosene er gode, vil det forandre livet mitt mye de neste månedene, skriver hun.

35-åringen fra Alaska la opp etter årets sesong. Hun kronet karrieren med sitt første OL-gull, da hun og Jessica Diggins slo både Sverige og Norge, med Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen, i lagsprinten i Pyeongchang.

De vant også VM-gull i samme øvelse i Val di Fiemme i 2013.

Se hele innlegget i bunnen av saken!

les også

Johaug til bunns på ranking – får trolig seeding-trøbbel i sesongstarten

Randall har også fortalt om kreften på Twitter. Der får hun blant annet støtte fra Astrid Uhrendholdt Jacobsen (31), som skriver «så trist å få de nyhetene, Kik. Lykke til med behandlingen!».

Samtidig har en rekke skiprofiler, som Sophie Caldwell, Uhrenholdt Jacobsen, Tessa Worley, Anna Haag og Kaisa Mäkäräinen, vist sin støtte til Randall på Instagram.

Randall forteller at hun har reist til Anchorage i Alaska, der hun nå får behandling. Mandag denne uken startet hun med cellegiftbehandling.

– Det å finne ut at du har kreft er en skummel ting, og jeg har spurt meg selv hver dag hvordan dette kunne hende meg. Men jeg har lovet meg selv at jeg vil forbli positiv og aktiv og bestemt gjennom hele behandlingen, skriver hun.

Randall skriver videre at hun var omgitt av både venner og familie da hun begynte cellegiftbehandlingen mandag.

– Jeg må gå inn i denne utfordringen med like mye stahet, styrke og energi som jeg har hatt i hele karrieren min, skriver hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder