STYGG SKADE: Jesper Parnevik måtte opereres etter å ha fått hånden inn i en motordrevet vinsj. Til høyre sikter han inn sin putt i Mastersturneringen på Augusta i 2000. Foto: Mia Parnevik og Afp

Skrekkskaden som kan koste svensk golfess karrieren

Jesper Parnevik ødela fingrene i vinsj: - Det så ut som en kjøttkvern

Henrik Bjørnstad til VG Nett: - Det var fælt å se ham ligge sånn i sykesengen

(VG Nett) Karrieren til Jesper Parnevik (47), en av tidenes beste svenske golfspillere, er i fare etter etter en stygg ulykke.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Parnevik, som var lett å kjenne igjen på golfbanen med capsbremmen brettet opp og snusleppe, skulle bare dra opp båten sin med en motordrevet vinsj da uhellet inntraff.

Et vindkast medførte at Parneviks hånd ble dratt inn i maskinen og virret rundt. Det hele endte med at fingrene sto ut til begge kanter, og den ene ble brukket.

- Jeg har fortsatt mentale bilder av at hånden min sitter fast i maskinen og går rundt og rundt. Det så ut som en jævla kjøttkvern, sier Parnevik ifølge Aftonbladet , som ikke vet hvor lang tid det tar før han blir frisk.

- Fælt å se ham slik

Henrik Bjørnstad, første nordmann til å spille på PGA-touren, kjenner godt til Parnevik ettersom de bodde bare ti minutter fra hverandre i over fem år, og har sendt ham en sms-hilsen. Han beskriver Parnevik som den beste svenske golfspilleren gjennom tidene.

- Det var fælt å se ham ligge sånn i sykesengen og lese hva han har gjennomgått. Man får bare håpe at det går bra med ham og at fingeren kan komme tilbake til mer eller mindre normal stand, sier Bjørnstad til VG Nett.

Artikkelen fortsetter etter bildet!

KOMPISER: Henrik Bjørnstad hilser på Jesper Parnevik på driving rangen før sin PGA-tourdebut på Hawaii i 2006. Foto: Thomas Nilsson, VG


Parnevik hadde 38 uker blant topp 10 på den offisielle golfrankingen mellom 2000 og 2001, og hadde et stort navn i USA.

- Han er litt annerledes og gjør ikke ting som alle andre. Han er rett og slett en interessant og fargerik person, forklarer Bjørnstad.

Skulle satse for fullt

De seneste årene har Parnevik slitt med skader, og har jobbet hardt for å kjempe seg tilbake i verdenstoppen. I 2009 forlot han PGA-touren for å operere hoften, men den 18. mars i år klarte han cuten for første gang på over et år. Da sendte han et brev til PGA og fortalte at han skulle satse for fullt.

Men etter skreddskaden ser det mørkt ut for fortsettelsen for den karismatiske svensken.

- Det kan være slutten på karrieren min. Jeg griner ikke ofte, men det her var et sjokk. Jeg ville gå rundt og slå i stykker veggene på sjukehuset for at jeg klarte å utsette meg selv for en sånn idiotgreie, sier Parnevik ifølge Aftonbladet .

Bjørnstad er usikker på om Parnevik kommer til å fortsette.

- Det er helt umulig for meg å si. Hvis han kan få tilbake hånden til normal funksjon, så er ikke karrieren over. Man kan spille golf lenge. En ny karriere begynner når man fyller femti, sier Bjørnstad, og henviser til seniortouren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder