B.B.S. Sugarlight fikk aldri sjansen i Elitloppet

B.B.S. Sugarlight var blant forhåndsfavorittene til å vinne Elitloppet, men da det hele skulle avgjøres ble hestene sittende bom fast med alle kreftene spart.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fem år gammel

For ingen kunne gjøre noe med Magic Tonight, som i kvalifiseringen overfløy det norske håpet og ledet fra start til mål, og i finalen forsvarte Ørjan Kihlström og Magic Tonight sporet og var først på målstreken.

Seieren var verdt tre millioner kroner.

Mosaique Face og Nuncio fulgte som andre og tredje, og fikk med seg henholdsvis 1,2 millioner kroner og 600.000 kroner.

Det norske håpet B.B.S. Sugarlight fikk andre utvendig fra start, men kom seg aldri ut i sporene da det hele skulle avgjøres. Dermed kom hesten i mål med full tank - som i kvalifiseringen. I mål var den norske hesten nummer fem.

– Peter (Untersteiner) vurderte å gå ut i tredjespor 700 meter fra mål, men syntes det var tidlig ettersom Nuncio hadde travet i tredjespor hele veien. I ettertid var det en feil. Nå ble vi sittende fast igjen med mye spart. Peter sa at om luken kommer på oppløpet så vinner han, trener og deleier Fredrik Solberg.

- Jeg kunne sett veldig mørkt på situasjonen, men får heller tenke positivt. Min hest fungerte perfekt, og han satt fast i kvalifiseringen og finalen med mye krefter igjen. De skal han bruke i Oslo Grand Prix om 14 dager. Da skal vi ha revansj, legger han til.

En skuffet Untersteiner ønsket ikke å prate med media etter løpet.

Selv om Elitloppet ble en liten skuffelse sett med norske øyne, kan man si at seieren er litt norsk ettersom Magic Tonight trenes av norske Roger Walmann.

Et eventyr

Få hadde riktignok trodd at det skulle bli en Elitloppshest av B.B.S. Sugarlight. Solberg kjøpte hesten for 25.000 kroner, etter at ingen ville ha hesten i Sverige. Og etter å ha vært en middels hverdagshest i Norge, tok det helt av i starten av 2014.

Hesten var ikke til å kjenne igjen, og vant til slutt elleve av sine 16 starter i 2014. Totalt innkasserte hesten 1,8 millioner kroner i premiepenger i fjor, kontra 206.000 i 2013. Før Elitloppet hadde hesten travet inn snaut 1,6 millioner kroner på fire starter i 2015.

– Det går ikke an å forklare hva som har skjedd. Det har vært helt uvirkelig, sa Solberg om sin eventyrhest før Oslo Grand Prix i fjor.

Men selv om det ikke gikk veien i Elitloppet, er ikke siste kapittel i eventyret om B.B.S. Sugarlight skrevet.

Support Justice ut i kvalifiseringen

For Support Justice og Geir Vegard Gundersen var moro over omtrent før den var i gang. Support Justice galopperte før startbilen slapp feltet i det første kvalifiseringsheatet, og derfra var det norske håpet sjanseløs på å nå finalen.

– Skuffelsen er stor. Den er kjempestor, jeg er litt tom nå. Hesten ble litt for pigg, og feilet. Da er det game over. Det blir helt nytteløst selv om hesten kjentes veldig fin ut etterpå. Vi får være klare i Oslo om 14 dager, sa trener og kusk Geir Vegard Gundersen etter løpet.

Les også

Mer om

  1. Trav

Flere artikler

  1. B.B.S. Sugarlight på revansjejakt

  2. Eventyrhesten satte Support Justice i skyggen

  3. Vil erobre USA hvis han vinner Elitloppet

  4. Support Justice satser mot verdens tøffeste travløp

  5. Nå er B.B.S. Sugarlight best i Europa

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder