I TETEN: Fabiano Caruana (t.v.) og Sergej Karjakin ligger i teten i kandidatturneringen i Moskva når to runder gjenstår. Vinneren av turneringen møter Magnus Carlsen i VM-matchen i november. Foto: Evgeny Pogonin Agon

Nå er disse to nærmest å møte Magnus Carlsen i VM-match

Magnus Carlsen (25) ligger i øyeblikket an til å møte Fabiano Caruana (23) eller Sergej Karjakin (26) i VM-matchen i november.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

12 av 14 runder er spilt i VM-kvalifiseringen. Oppsettet i Moskva er så genialt at nettopp Caruana og Karjakin møtes i siste runde.

Vinneren av turneringen møter Carlsen i VM-match i New York i november.

Fått med deg denne? Magnus Carlsen har kjøpt hus til 19,5 mill.

Før VM sa Magnus Carlsen til VG at han hadde tre favoritter. Disse to var blant dem (Levon Aronian var den tredje). Nå kan det se ut som Carlsen blir sannspådd.

Men det er fortsatt jevnt i Moskva, og teoretisk er det mange som kan vinne.

Les også: Supertabbe av Carlsens rival.

Caruana og Karjakin har 7 poeng, mens Viswanathan Anand har 6,5, og bare to runder gjenstår.

Mens Magnus Carlsen har møtt den mer enn 20 år eldre i begge de to tittelkampene han har hatt til nå, kan det i 2016 bli VM-match mot en jevnaldrende. Caruana er halvannet år yngre enn nordmannen, mens Karjakin er et snaut år eldre - begge født i 1990.

Carlsen tar det piano: Ikke opptatt av filmen om meg selv.

Anand kunne ha tatt et avgjørende skritt mot VM-match, men ble knust av Hikaru Nakamura etter bare 26 trekk og to og en halv times spill.

Sergej Karjakin derimot reiste seg fra torsdagens tap mot Anand, og vant over Veselin Topalov. Bulgareren kom tidlig i trøbbel, og Karjakin tok en veldig viktig seier.

Les også: Carlsen: - Det er som på Wall Street, du kan vinne eller tape alt.

Selv om Caruana og han ligger likt, er Karjakin foran på antall seirer: tre mot to.

Caruana har ennå ikke tapt i Moskva. Det har heller ikke Anish Giri, men det hjelper lite når alle partiene til nederlenderen ender med remis. Denne gang mot russeren Peter Svidler.

PS: De to siste rundene spilles 1. og 2. påskedag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder