I DEKNING: Peter Mueller har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag etter at det nye trenerteamet ble klart. Foto: Leo Vogelzang

Derfor fikk Mueller sparken

- Jeg har ikke drevet seksuell trakassering

Peter Mueller (55) sier det var spøkefullt ment da han angivelig skal ha oppfordret Maren Haugli (24) til sex. I stedet fikk han sparken.

Amerikaneren ba den talentfulle skøyteløperen om å utføre oralsex på ham. Dette bekrefter flere ulike kilder overfor VG.

Språkbruken var av en slik karakter at Haugli følte seg dypt krenket.

VGDebatt:Nå må grunnlaget for oppsigelsen av Peter Mueller offentliggjøres, slik at alle kan få vite hva han sa på den omtalte banketten i Berlin. Finnes det mer enn én versjon?Følg diskusjonen videre her

Uttalelsen kom i en tilsynelatende hyggelig atmosfære under en middag på en hotellrestaurant i forbindelse med verdenscupløpene i Berlin i månedsskiftet oktober-november.

Les også:- Ingen skal oppleve å bli snakket til på denne måten

Den skal ha kommet i påhør av både norske og amerikanske løpere og ledere.

Les også:Aambø utelukket ikke Mueller i OL

Pressemelding

VG oppsøkte i går kveld Muellers bosted i Oslo. Av hans norske kjæreste, Se og Hør-journalisten Hanne Skjellum, fikk vi beskjed om at amerikaneren ikke ønsket å snakke med oss. I en pressemelding fra advokaten Christian Stang Våland sier imidlertid Peter Mueller:

«Jeg ga en upassende kommentar om henne under en middag etter verdenscupstevnet i Berlin 31. oktober 2009. Kommentaren var sagt i en sosial sammenheng og spøkefullt ment, og jeg tror ikke det ble oppfattet som annet enn dette av de tilstedeværende.»

Den nå sparkede landslagstreneren sier også:

«Saken er blitt fremstilt i media som om jeg har drevet seksuell trakassering av Maren Haugli. Det har jeg ikke gjort».

VG Nett-leser Øystein Rokke på Facebook:Advarsel hadde vært på sin plass. Norge kommer til å bli i B-gruppa med en trener fra Norge... Ingen er bedre enn Mueller!Bli med i debatten her!

Norges fremste skøytehåp, Håvard Bøkko, hadde en tung kveld hjemme hos foreldrene i Hallingdal i går. Mueller har vært hans læremester og Bøkko legger ikke skjul på at han mener amerikaneren skal ha mye av æren for at han er en av verdens beste skøyteløpere.

- Det beste hadde vært om Peter hadde blitt med videre, sa Håvard Bøkko til VG i går kveld.

- Det var ikke bra det han sa. Men det hadde holdt med en advarsel. Han hadde lært leksen sin nå uten å bli sparket, sa Bøkko.

DAGENS VG: 5 sider om Peter Mueller-saken, blant annet kommentar fra Truls Dæhli. Foto: VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder