NFL-stjerne dømt til ni års fengsel for seksuelle overgrep

Den tidligere amerikanske fotballstjernen Darren Sharper (39) erklærte seg i dag skyldig i seksuelle overgrep mot ni kvinner, og må sone ni år i fengsel.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VANT SUPER BOWL: New Orleans Saints-spiller Darren Sharper (t.v.) i en duell med Indianapolis Colts' Austin Collie i finalen i 2010. Sharper sikret seg sin første og eneste Super Bowl-seier i karrieren. Foto:Timothy A. Clary,Afp

I 2010 vant Sharper Super Bowl med New Orleans Saints, og han hadde totalt 14 sesonger i NFL. Siden da har det gått bratt nedover for idrettshelten.

I dag ble 39-åringen dømt for en rekke seksuelle overgrep fra årene 2013 og 2014.

Det har vært ventet at den tidligere superstjernen skulle si seg skyldig i overgrep begått i statene California, Arizona, Nevada og Louisiana.

Det var tiltalene fra de to førstnevnte statene han nå har erklært seg skyldig i da han møtte i retten i Los Angeles der han har sittet fengslet siden februar 2014.

Nå har han altså sagt seg skyldig i en rekke overgrep der mønsteret er det samme. Han skal ha dopet ned kvinnene og forgrepet seg på dem, i noen tilfeller flere av gangen. Det har også ført til at det er flere øyevitner til overgrepene mot de bevisstløse eller forsvarsløse kvinnene.

Risikerte fengsel på livstid

Ved å innrømme skyld så slipper Sharper unna med langt mindre straff enn det han ville risikert i Louisiana der strafferammen var fengsel på livstid.

Han ble i følge USA Today arrestert i slutten av januar 2014 mistenkt for en voldtekt i Los Angeles. Da var han i besittelse av 20 sovepiller. Pillene skal han angivelig ha hatt resept på etter påståtte søvnproblemer i kjølvannet av idrettskarrieren.

Han la opp på grunn av skadeproblemer kort tid etter Super Bowl-seieren, og har tidligere spilt for Green Bay Packers og Minnesota Vikings.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder