BEST I VERDEN: Tone Nyhagen og Knut Sæborg ble to år på rad verdensmestere i latinamerikansk dans.
BEST I VERDEN: Tone Nyhagen og Knut Sæborg ble to år på rad verdensmestere i latinamerikansk dans. Foto: Rolf Arne Odiin ,

Norsk dansestjerne er død: – En av de største

SPORT

En av Norges største dansestjerner gjennom tidene, Tone Nyhagen, er død, bare 52 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 28.12.15 22:48

Mona Kristiansen, generalsekretær i Norges Danseforbund, bekrefter dødsfallet.

– Tone var en av våre aller fremste dansere og godt kjent ute i verden, sier hun.

Sammen med dansepartner Knut Sæborg ble Tone Nyhagen både verdens- og europamester i latin-amerikansk dans både i 1987 og 1988.

– De danset sammen helt siden 1978 og holdt sammen hele tiden. Det er ingen tvil om at Tone er en av de største i norsk dans gjennom historien, sier Mona Kristiansen.

– Tone ga mye av seg selv og var veldig aktiv, som både dommer og trener. Hun var et godt medmenneske og respektert og populær, sier Kristiansen, som opplyser at Nyhagen bodde i London og hadde dansestudio der.

– Vi visste at hun hadde vært syk en tid, men dødsfallet kommer likevel som et sjokk.

Etter VM-gullet i 1987 ble Nyhagen/Sæborg tildelt den prestisjefylte Morgenbladets gullmedalje (i dag Aftenpostens gullmedalje).

Nyhagen var født 17. mars 1963.

Norge hadde på 1980- og 90-tallet en rekke toppdansere. I tillegg til Sæborg/Nyhagen kan nevnes navn som Kirsten og Espen Salberg, Trine Dehli og Geir Bakke, Gunn og Raymond Myhrengen, Cecilie Brinck og Kim Rygel, Laila Kragebøl og Lasse Ødegaard og flere med dem.