GOLFGLIS: Supertalentet Lydio Ko (16) har signert en avtale med IMG. Foto: Afp

16-årig golfstjerne får gigantisk avtale

Golfsensasjonen Lydia Ko fra New Zealand som vant sin første profesjonelle seier for en snau uke siden, har inngått en gigantisk manageravtale.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

16-åringen som ble proffspiller for to måneder siden etter en stjernepreget og fantastisk amatørkarriere, er blitt en del av det verdensomspennende IMG-nettverket, og etter at hun noe overraskende gikk til topps i en turnering i Taiwan søndag, har hun klatret til fjerdeplassen på verdensrankingen.

Hun er i ferd med å puste norske Suzann Pettersen i nakken, for den norske jenta som har som mål å bli verdensener så raskt som mulig, ligger foreløpig på annenplassen på den samme rankinglisten.

Vurderte andre tilbud

- Jeg er veldig fornøyd med å ha fått på plass avtalen med IMG. Det gir meg ro til å kunne konsentrere meg fullt og helt om det sportslige, for med IMG i ryggen vet jeg at jeg er i trygge hender når det gjelder alt det utenomsportslige og økonomiske, sier Ko.

- Før jeg inngikk denne manageravtalen vurderte jeg flere kandidater sammen med foreldrene mine, men IMG var klart best. Ikke minst på grunn av at selskapet jobber over hele verden, sier 16-åringen.

Egentlig er unge frøken Ko som er født i Sør-Korea, for ung til å spille på LPGA-touren. Der er aldersgrensen satt til 18 år, men den unge stjernespilleren har fått en spesialinvitasjon til å spille på grunn av de fantastiske resultatene hun har oppnådd som amatørspiller

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder