FÅTT ADVARSEL: Orienteringsstjernen Anne Margrethe Hausken (t.h.) har selv fått en advarsel fra Antidoping Norge for å ikke ha vært på rett sted til rett tid, men forsvarer ikke Michael Rasmussen av den grunn. Foto: AFP/ Nicolai Prebensen

Tankevekker for Hausken

Formsterke Anne Margrethe Hausken (32) kan neppe jogge inn til VM-gull i orientering neste måned. Det ble hun minnet om av finske Minna Kauppi i verdenscupen lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Den finske jenta startet 3.23 minutter bak Hausken på lørdagens langdistansejaktstart etter EM-dronningens knockout på mellomdistansen dagen før. I mål var Kauppi fire sekunder foran.

- Sånn er Minna. Hun klinker til innimellom, sa Hausken til NTB.

Hun så ingen grunn til å deppe etter annenplassen på hjemmebane. Hausken visste hvor sekundene ble av med en gang hun var i mål.

- Jeg løp sikkert og godt, men slapp meg litt ned etter 40 minutters løping. Jeg visste ingenting om hvordan jeg lå an før Minna kom helt opp i ryggen min, men jeg hadde en følelse av å lede løpet det meste av veien, forklarte Halden-løperen fra Karmøy.

Ville bremse

Sesongen hittil har vært en eneste lang opptur. Tre seirer i verdenscupen, inkludert to VM-gull, en annenplass og en sjuendeplass er den internasjonale beholdningen.

Den regjerende langdistanseeuropamesteren ble fotfulgt av Minna Kaupi de siste kilometerne, og Hausken kunne intet annet enn å kapitulere da målstreken nærmest seg.

- Vi løp og voktet hverandre. Jeg forsøkte å løpe foran henne og bremse, men til ingen nytte, sa Hausken, som måtte gi tapt med minst mulig margin.

Mer å gå på

Til uken starter formspissingen fram mot VM for alvor. Hvile og kvalitetsøkter i skogen er resepten.

- Jeg har enda litt å gå på, som jeg skal hente ut de kommende ukene. Men det blir en utfordring å trene lite nok, fortalte Anne Margrethe Hausken.

Treer i løpet ble svenske Helena Jansson, som endte tre minutter bak tetduoen.

Anders Nordberg startet først i herreklassen, men greide ikke å følge opp suksessen etter sin første verdenscupseier dagen før. Finske Tero Föhr vant jaktstarten, fire sekunder foran svenske Emil Wingstedt. Nordberg ble beste nordmann på sjetteplass.

Thierry Gouorgiou ledet i utklassingsstil, men ble diskvalifisert da det viste seg at franskmannen hadde slurvet og hoppet over en runde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder