Pappa Ødegaard til VG: - Vi er heldige som får oppleve dette

Trener med Ronaldo og stjernene neste torsdag

Feiret kontrakten med middag på Santiago Bernabeu

Sikret økonomisk for resten av livet etter overgangen

Pappa Hans Erik Ødegaard (41) forteller om en nesten uvirkelig dag for sønnen Martin (16) og resten av familien i Madrid.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sammen med mamma Lene og agent Tore Pedersen fikk far og sønn Ødegaard en magisk mottagelse i det de fleste mener er verdens største fotballklubb.

- Det har vært en spesiell dag på alle måter. Utrolig opplevelse og fantastisk mottagelse som alltid. Vi er heldige som får oppleve dette, sier Hans Erik Ødegaard til VG.

Etter for første gang å ha snakket om overgangen til Real Madrid foran et stort presseoppbud på treningsanlegget Valdebebas, reiste Martin Ødegaard, resten av familien og agent Tore Pedersen til Santiago Bernabeu. Der spiste de middag med Real Madrid-ledelsen på det som blir ungguttens nye hjemmebane.

- Vi har hatt et bra måltid på Santiago Bernabeu, forteller Tore Pedersen til VG torsdag kveld.

Middag med Real Madrid-ledelsen

Han vil ikke røpe hvilke personer fra Real Madrid-ledelsen som deltok på middagen, men det ble en hyggelig markering for unggutten og følget som startet en hektisk og begivenhetsrik dag med privatfly fra Rygge i 07-tiden. Deretter fulgte legesjekk, kontraktsignering og pressekonferanse på treningsfeltet Valdebebas.

DRØMMEN I OPPFYLLELSE: Blikket mellom Martin Ødegaard og pappa Hans Erik under torsdagens pressekonferanse forteller om to svært fornøyde drammensere. Sammen har de lagt ned tusenvis av treningstimer for at 16-åringen skal bli best mulig. I bakgrunnen på første rad: Agent Tore Pedersen (med hodet bøyd fremover). Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

På ettermiddagen kunne familien Ødegaard senke skuldrene med en bedre middag på Santiago Bernabeu, en av verdens mektigste arenaer med plass til 81 000 tilskuere.

I morgen reiser Martin Ødegaard tilbake til Norge for å delta på Strømsgodsets pressekonferanse i Drammen – før han til neste uke flytter til den spanske hovedstaden for godt.

Første trening med A-laget: 29. januar

Torsdag 29. januar deltar han på sin første trening med «Los Blancos». Og den blir sammen med Ronaldo og de andre superstjernene på førstelaget.

- Det har ikke vært snakk om noe annet enn at han skal trene med A-laget, sier agent Tore Pedersen.

Han var selv proff i en rekke klubber på 1990-tallet, og fikk med seg 45 A-landskamper for Norge, men avtalen han har vært med på å forhandle frem for Martin Ødegaard kan nok sammenlignes med de største triumfene 45-åringen selv opplevde som aktiv.

- Det er en stor overgang. Det er morsomt at norsk fotball blir satt på kartet igjen etter å ha vært nede i en bølgedal. Vi har mange gode spillere på vei fremover nå, ikke bare Martin, sier østfoldingen.

- Er Martin Ødegaard forespeilet spill på A-laget denne sesongen?

- Martin svarte fint på det selv på pressekonferansen. Hvis Ancelotti vil at han skal spille på A-laget, så gjør han det.

Scoret mål på trening med Ronaldo

Tore Pedersen har vært med på alle besøkene Martin og pappa Hans Erik har hatt i den spanske storklubben. Han fulgte også stortalentets imponerende trening med Ronaldo og førstelaget torsdag 8. januar.

VELKOMMEN: Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo tok imot 16-åringen på treningsfeltet. Foto:Tore Pedersens instagram,

- Han klarte seg bra, og scoret blant annet ett mål, forteller Pedersen, uten å ville si noe mer om hvordan Ødegaards møte med Cristiano Ronaldo var.

- Hva kan du si om måten Real Madrid har tatt i mot Martin Ødegaard og faren på?

- Det er bare ett ord å si om det egentlig: Fantastisk. De har vist overfor både Martin og familien at de svært gjerne vil ha ham til klubben.

Nå får både Martin og pappa Hans Erik egen spansklærer for at overgangen skal gå mest mulig smertefritt. Den første tiden vil de bo på hotell frem til de finner et hus der de ønsker å bo.

Får rundt 20 millioner kroner i året

Kontrakten på tre og et halvt år er uansett så god at unggutten ble økonomisk sikret for livet i det øyeblikket hans skrev under på avtalen. Ifølge spanske medier får han rundt 20 millioner kroner i årslønn.

- Jeg har ikke lyst til å uttale meg om kontrakten utover at den er bra, sier Pedersen.

- Hva synes du om måten Martin Ødegaard har taklet prosessen som ledet til overgangen med Real Madrid?

- Ord kan egentlig ikke beskrive det. Han er så utrolig reflektert, så utrolig rolig. Det er en voksen 16-åring som har skrevet under for Real Madrid.

- Hvordan tror du det vil gå?

- Jeg tror det vil gå bra. Det blir spennende å følge med fremover. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Tore Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder