INGEN PREMIE: Det ble ingen premieplass for B.B.S. Sugarlight og Peter Untersteiner i UET Trotting Masters-finalen. Foto: Eirik Stenhaug ,

B.B.S. Sugarlights kusk: - Vi valgte feil

Svensk storeslem i Belgia

B.B.S. Sugarlight klarte ikke ta teten fra svenske Mosaique Face i Mastersfinalen, og var til slutt sjanseløs i kampen om seieren og førstepremien på rundt 1,8 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For det skulle bli svensk storeslem i storløpet i belgiske Mons. Svenskene var sterkt representert med hele syv hester trent i Sverige, syv hester som er født i Sverige og ni hester med svensk kusk. Totalt stilte 13 hester til start i UET Trotting Masters.

Norsktrente B.B.S. Sugarlight var førsteseedet og fikk velge spor først. Kretsen rundt hesten valgte spor tre, og håpet på tet derfra. Slik skulle det ikke gå, svenske Mosaique Face kjørte seg til tet fra spor to, og vant til slutt enkelt.

Det norske håpet gikk ut i tredjesporet med én runde igjen til mål, men On Track Piraten og Eric Adielsson, som satt først i andrespor, svarte opp. Dermed måtte Sugarlight gå i tredjesporet, og da tok kreftene slutt.

– Vi valgte feil spor. Vi hørte på ekspertene som mente at det ville være en fordel å starte i sporene tre til fem ettersom starten gikk i en sving. Med fasit i hånd burde vi valgt spor to. Jeg er skuffet, sier kusk Peter Untersteiner til Equus Media.

Trener og deleier Fredrik Solberg var ikke like skuffet etter løpet.

– Hesten fungerte bra, og det var ingenting galt med hesten. Det var et voldsomt tempo og da blir det tungt fra tredjespor, sier han.

Papagayo E., den andre norskeide hesten i løpet, angrep med rundt 650 meter igjen. Hesten skjøt fart, men på oppløpet var det ikke mer å gjøre med.

B.B.S. Sugarlight og Papagayo E. kom i mål som henholdsvis seks og fem. Sjetteplassen til Sugarlight var verdt rundt 110.000 kroner, mens Papagayo E. fikk med seg snaut 200.000 kroner fra løpet.

Midt i løpet fikk TV-produsenten satellittproblemer, og dermed fikk hverken norske, svenske, franske eller andre TV-seere sett løpet direkte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder