FAR OG SØNN: Casper Ruud satser mot verdenstoppen i tennis. Pappa Christian var i sin tid nummer 39 i verden. Nå har familien solgt huset for å være sikre på at de har råd til storsatsingen. Foto:Frode Hansen,VG

Solgte huset for å være sikre på å ha råd til sønnens tennis-satsing

Tennisprofilen Christian Ruud satser på sønnen Casper (16)

HASLE (VG) Med tre strake turneringsseirer har Casper Ruud (16) fått en drømmestart på sin internasjonale tennissatsing. Familien har solgt huset i Bærum for å være sikre på at de har råd.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er vi veldig happy med, sier far Christian Ruud.

Familien fikk ifølge eiendomsbasen til Asker og Bærum Budstikke 22,5 millioner kroner for sitt tidligere villa i Bærum. Og betalte 9,5 millioner for sin nye tomannsbolig 1300 meter lenger inn på Snarøya.

Men pappa håper at familien slipper å bruke overskuddet etter salget på sønnens gryende karriere.

SOLGTE: Familien Ruud fikk 22,5 mill. kroner for dette huset på Snarøya. Foto:Trond Solberg,VG

KJØPTE: Denne tomannsboligen kostet familien Ruud 9,5 millioner kroner. Foto:Trond Solberg,VG

Opp mot én million

Den koster ifølge Ruud mellom 800.000 og en million i året. For øyeblikket ser det ut til 600–700.000 kroner er dekket gjennom sponsorer og støtte.

– Det kan godt hende at vi må gå inn å dekke resten privat. Det vet vi ikke ennå. Men det er uansett fint å ha denne bufferen i forhold til satsingen, sier Christian Ruud og forsikrer at det ikke har vært noe problem å flytte.

– Et litt mindre hus med litt mindre hage. Mindre å gjøre. Det føles bra. Familien trenger jo heller ikke like mye plass lenger nå som Casper er så mye på reisefot.

Tidenes yngste norgesmester vil ikke se like mye til pappa faren, mamma Lele og søstrene Caroline (14) og Charlotte (8). Han skal ha 250 reisedøgn i året og vil spille over 20 internasjonale turneringer.

Tre seirer

Det har begynt fantastisk under den nye treneren Pedro Rico (34): Med seirer i Colombia, Venezuela og Costa Rica.

– Det har vært utrolig gøy, sier han.

Trippelseieren har ført norgesmesteren fra sist sommer opp til en posisjon som nummer 13 på juniorrankingen i verden. Og har dessuten åpnet opp veien til Grand Slam-turneringene. Denne sesongen blir det både French Open, Wimbledon og US Open. De aller beste juniorene har den siste tiden spilt Australian Open.

– Vi valgte ikke å dra til kvalifiseringsturneringen, men Casper slo i Costa Rica spillere som skulle til Melbourne. Han har spilt over all forventning, sier far Christian Ruud. Han var i sin tid nummer 39 på seniorrankingen i verden (1995 og '97).

Sønnens mål var å bli blant de 10 i løpet av sine to år som junior.

– Jeg er allerede nummer 13. Så da får målet være å bli nummer 1, sier junior Ruud.

De største stjernene

Han har gjennom mange år trent sønnen, men nå reduseres hans rolle. Hele Ruud-familien feiret jul og nyttår på treningsleir i Florida. Men fra 1. januar tok Pedro Rico over. Den spanske treneren jobber ved en tennisakademi i Alicante og vokste opp med Juan Carlos Ferrero, som både vant French Open og var ranket som nummer 1 i verden i 2003.

– Forskjellen på ham og oss andre var at han virkelig mente å bli best. Han gjorde det som skulle til, sier Rico, som også har hatt treneransvaret for Roberto Bautista Agut, nummer 16 på verdensrankingen.

Rico har reist med verdenseliten og kjenner Casper Ruuds store idol, Rafael Nadal, godt. Det er ikke umulig at unge Ruud nå kommer i kontakt med de aller største tennisstjernene i verden. Juniorene deler garderobe med seniorene i Grand Slam-turneringene.

– Så det er mulig å sitte siden av Roger Federer i garderoben og kanskje også få trene litt med de beste. De spiller ofte med de beste juniorene og håper å få møte en spiller som Stan Wawrinka (nummer 4 i verden). Han har svensk trener, sier Casper Ruud selv og tror det er mye å plukke opp fra de aller beste.

Skoleplass

Casper Ruud har fortsatt skoleplass på Wang i Oslo, men satser nå selv som en proff. De første ukene med Pedro Rico har vært en ubetinget suksess. Med en drepende forehand som det beste våpenet på hardcourten.

Tennistalentet fra Bærum er født bare fem dager etter Martin Ødegaard i desember 1998. Nå kommer også han til å tilbringe mye tid hos Rico i Alicante.

– Det er bare to-tre timer til Madrid. Jeg drar nok dit for å kjøpe meg en Ødegaard-trøye og vise min støtte. Det Martin Ødegaard har fått til er helt utrolig i den alderen, sier Casper Ruud, som aldri har møtt den jevngamle fotballyndlingen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder