SISTE SEIER: Cecilia Brækhus vant over Aleksandra Magdziak Lopes i sin siste kamp for 10 måneder siden. Foto: Klaudia Lech

Cecilia Brækhus møter argentiner: – En tøff utfordring

For første gang på nesten ett år bokser Cecilia Brækhus (38). Hun setter sine fem VM-belter på spill mot argentinske Victoria Bustos (30) på et storstevne i Monte Carlo 30. november.

– Jeg er sikker på at Victoria Bustos vil bli en tøff utfordring, men jeg har forberedt meg godt og ser fram til å vise meg fram foran fansen og alle dem som skal se kampen verden rundt, fortsetter den norske boksedronningen i en pressemelding fra promotorselskapet Matchroom Boxing..

Argentineren bokser sin 25. proffkamp. Hun har fra før vunnet 19 kamper og tapt fem ganger. Ingen av de oppgjørene er avgjort på knockout. Hun hadde IBFs VM-tittel i lettvekt fra 2013 til 2018.

les også

Brækhus klar for nytt selskap – ny kamp rett rundt hjørnet

Hun har bokset 23 av sine 24 kamper i Argentina, men tapte i 2018 lettvekttittelen i en kamp mot Katie Taylor i New York. Brækhus har lenge ønsket en gigantkamp mot den irske verdensmesteren, men nå blir det i stedet Bustos som tapte oppgjøret mot Taylor 18–5 på poeng.

I sin siste kamp, 1. desember 2018, tok «La Leona» IBF-tittelen i super lettvekt ved å vinne på poeng over Enis Pachecho fra Colombia på poeng i hjembyen Santa Fe.

Nå skal argentineren for første gang bokse i Europa.

– Ved å ta denne utfordringen har jeg gått opp en kategori, sier Bustos og kaller kampen mot Brækhus for en «stor mulighet»

Kampen blir «First Lady» Brækhus sin 36. som profesjonell bokser. Hun har vunnet alle sine 35 kamper, ni av dem på knockout, og hun slo sist Aleksandra Magdziak-Lopes på poeng i California i 8. desember i fjor.

TØFF SMELL: Victoria Bustos (til venstre) tapte tittelkampen mot irske Katie Taylor i 2018. Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

– Jeg gleder meg veldig til å gå kamp i Monte Carlo og bli en del av regionens historie med høyinteressante kamper og ekstraordinære sportsarrangementer, sier Brækhus.

les også

Brækhus bytter trener med superstjerne: – Beinhardt regime

Brækhus er verdensmester i weltervekt i alle de fem internasjonale bokseforbundene; WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization). Hun setter de fem VM-beltene sine på spill i duellen med Bustos.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder