City-kapteinen reddet gullhåpet med vanvittig langskudd: – De sa «ikke skyt, ikke skyt»

(Manchester City - Leicester 1–0) Da alt annet feilet, var det en midtstopper som måtte redde dagen. Vincent Kompany (33) hadde aldri scoret fra utenfor 16-meteren for Manchester City. Før i kveld.

– I store øyeblikk føler jeg alltid at jeg kommer til å gjøre noe, sa Manchester Citys kaptein Vincent Kompany i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

33-åringen har scoret viktige mål før. Han scoret det svært viktige målet mot Manchester United i kampen om ligagullet i 2012, og målet hans mot Crystal Palace i 2017 ble kåret til årets mål av klubben.

Men det han skulle gjøre mandag kveld mot Leicester var helt unikt.

– De sa «ikke skyt, ikke skyt», og jeg tenkte bare, jeg gjør det, sier han.

For mens Agüero, Bernardo, Sterling og Sané brente sjanser var det i stedet den 33 år gamle skadeutsatte midtstopperen som tok ansvar.

Fra 25 meters hold prøvde Vincent Kompany noe han aldri har lyktes med før.

«Han skyter vel ikke», rakk kanskje Leicester-forsvarerne å tenke, for kapteinen hadde aldri før scoret fra utenfor 16-meteren for Manchester City. Sist han skjøt på mål fra utenfor seksten var i 2013.

Men Kompany brukte alle kreftene han hadde igjen i den 33 år gamle kroppen på nettopp det. Et langskudd som skriver seg rett inn i de lyseblå historiebøkene, et drømmetreff man ikke har sett maken av fra en midtstopper på lang, lang tid.

DRØMMETREFF: Sist Vincent Kompany scoret et mål fra utenfor 16-meterstreken var for Hamburg mot Brann i UEFA-cupen i 2007. Foto: OLI SCARFF / AFP

– Det er så vanvittig godt gjort. Jeg kunne satt mange penger på at han ikke skulle klare å få til noe sånt, sa TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

– For en kaptein. Han treffer som jeg knapt har sett noen andre gjøre. Det var et skudd for historiebøkene, fulgte kommentatormakker Øyvind Alsaker opp.

For kapteinen var målet en deilig revansj.

– Jeg har spilt 15 år med toppfotball, og alltid har de sagt det samme da jeg har hatt muligheten til å skyte. «Ikke skyt», og selvsagt har jeg blåst den over. Men jeg har sagt til dem: En dag skal jeg score fra utenfor boksen, og i dag skjedde det, sier han.

JUBELSCENER: Vincent Kompany løftet Etihad Stadium til himmels med en kanonkule ut av en annen verden. Foto: PHIL NOBLE / X01988

– Som en finale

– Dette er en finale for oss, sa Manchester City-manager Pep Guardiola på pressekonferansen før mandagens kamp mot Leicester.

Kun tre poeng var godt nok, noe annet ville bety at de lyseblå fra Manchester hadde servert ligatittelen rett i fanget til Liverpool med én serierunde igjen.

Og Leicester, og tidligere City-målvakt Kasper Schmeichel, holdt lenge tett.

I 1. omgang var det Sergio Agüero som var enormt nære å spare de mange fingerneglene på Etihad Stadium fra nervøs biting utover i kampen. Argentineren var høyest på en corner, ballen suste i tverrliggeren, og rett ned til Schmeichel som fikk slått den unna med nød og neppe.

BOMMET: Agüero fortvilte etter å ha brent en stor sjanse i 1. omgang. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Hintet om City-exit

Men så dukket altså Kompany opp, og det var en emosjonell matchvinner som gikk rundt på Etihad-gresset og takket fansen etter kampen. Midtstopperens kontrakt med Manchester City går nemlig ut etter sesongen.

– Jeg spiller hver kamp som om det er den siste. Det er mye hardt arbeid, og hver kamp kan være den siste. Man vet aldri. Jeg vet ikke nå.

– Vurderer du å legge opp?, spurte Sky Sports-reporteren.

– Absolutt ikke! Men det er fotball. Det er emosjonelt. Ingenting er skrevet i stein. Hvis det skulle vært det siste jeg gjorde her, så var dette riktig måte, sa han.

EMOSJONELL: Vincent Kompany etter kampen. Foto: PHIL NOBLE / X01988

– Han fortjente det

– For et skudd, for et skudd. Hvis noen fortjente et sånt mål, så er det kapteinen vår, sa Bernardo Silva i et Sky Sports-intervju vist på TV 2 Sport Premium etter kampen.

– Nå har vi to kamper igjen (Premier League-kampen mot Brighton og FA Cup-finalen mot Watford), vinner vi begge er det en fantastisk sesong for oss, fortsatte han.

For City holdt unna resten av kampen, og leder nå Premier League med ett poeng.

I siste kamp venter Brighton på bortebane, og seier der betyr nok en ligatittel til Manchester.

Liverpool møter Wolverhampton. Kampene spilles søndag kl. 16.00.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City16102444192532
4Chelsea179263125629
5Sheffield United176742116525
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder