SYK: Kristine Stavås Skistad må gå kretsrenn istedenfor verdenscup. Her fra verdenscupsprinten i Drammen forrige sesong. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Stavås Skistad: Syk etter nedturen i sesongåpningen

Kristine Stavås Skistad (20) har ikke gått et eneste skirenn på tre uker. Nå må hun gå kretsrenn.

Skistad slo gjennom i fjor da hun ble nummer to på sprinten under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, bare slått av Maiken Caspersen Falla. I år var det en ny norsk komet som vant.

Årets åpning ble en stor nedtur. 20-åringen ble nummer 13 på sprinten og 47 på 10 kilometer klassisk, hun var nesten fem og et halvt minutt bak Therese Johaug i mål.

les også

Stavås Skistad innser at «vraking» var riktig: – De er mye bedre enn meg

– Det var ikke det hun hadde sett for seg. Men nå har hun ristet det av seg, det er ikke noe hun har brukt energi på, sier rekruttlandslagstrener Torstein Drivenes til VG.

Forkjølet

Og etter sesongstarten ble hun forkjølet og mistet en uke med trening. Dermed røk muligheten til å vise seg frem før helgens verdenscupsprint i Davos.

les også

Johaug svarer Alsgaard etter monsteretappen: – Nei, for noe fjås

– Sykdommen var noe drit, sier Drivenes og legger til:

– Hun fikk en god runde med forkjølelse. Det tar tid. Men nå er hun tilbake i full trening. Hun tar det litt rolig, for å bygge en plattform igjen. Skal hun gå verdenscup må hun være frisk og på det nivået som skal til. Der har hun ikke vært ennå.

Skistad falt etter at hun felte seg selv under semifinalen i VM i Seefeld tidligere i år:

Lokale skirenn

Istedenfor verdenscup blir det nå lokale skirenn. Treneren kaller hele situasjonen kjedelig.

les også

Johaug leker med konkurrentene: Drepende for skisporten

– Det som er gøy er å gå fort i konkurranser. Kristine har vært tålmodig og flink, og nå er hun i full trening, sier Drivenes.

Siste helgen før jul er det sprint-helg i Planica, med sprint og lagsprint. Landslagstrener Ole Morten Iversen åpner for at Skistad kan få tur til Slovenia.

– Det er pr. i dag aktuelt, sier Iversen til VG.

Etter Planica er neste sprinthelg i verdenscupen i Dresden 11. og 12. januar. Det er også sprint i prøve-VM i Oberstdorf i slutten av januar.

I helgen er det verdenscup i Davos. Det sendes på TV 2. Slik er programmet:

  • Lørdag: Sprint kvinner og menn fra kl. 11.30
  • Søndag: 10 km kvinner 10.30 og 15 km herrer 14.20.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder