BYTTER KLUBB: Franck Boli er klar for ungarske Ferencváros. Her sammen med agentene Jack Karadas og Ole Petter Drevland. Foto: Privat

Bekreftet: Stabæk selger Boli til Ferencváros

Som VG tidligere meldte torsdag, er Franck Boli (25) solgt til den ungarske toppklubben Ferencváros. Spissen har skrevet under på en fireårskontrakt.

 • Joachim Baardsen
 • Ida Høidalen

Artikkelen er over ett år gammel

– Det føles veldig godt. Jeg er veldig glad. Jeg har visst om interessen over tid. Det har ikke bare vært ett, men flere bud. Det har fått meg til å se nærmere på klubben. De har over 30 titler, en god historie og supportere som er gal etter fotball. Så totalen er veldig bra. Ambisjonen min er nå å kjempe om å få spille i Champions League eller Europa League, forteller Boli til VG på telefon fra Ungarn.

– Er det også et stort steg opp økonomisk for deg?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– He-he. Selvfølgelig. Både fotballen og pengene er bra. Jeg vil samtidig si at Stabæk har veldig behjelpelige. Det var hardt for dem å slippe meg nå, siden vi ikke var i en god situasjon i Eliteserien, men de bestemte seg for å gjøre det. Agentene mine, Jack (Karadas) og Ole (Petter Drevland), har også hjulpet meg mye. Så jeg er veldig takknemlig, sier 25-åringen.

Har skrevet fireårskontrakt

Boli ble toppscorer i Eliteserien sist sesong, med 17 mål. Så langt i år står han med seks nettkjenninger for bæringene.

Ivorianeren forlenget kontrakten i fjor høst – til sommeren 2021. Ferencváros er på sin side regjerende seriemester og kjemper for å kvalifisere seg til Champions League.

Det bidro til overgangen, forteller agent Jack Karadas.

– Det har vært veldig mange klubber som har vist interesse for ham. Ferencváros viste konkret interesse for en tid tilbake. Nå var timingen riktig for både klubb og spiller, sier Karadas til VG.

– Sportslig tror vi at dette er et riktig steg for ham. Han kommer til et lag som ønsker ham veldig mye. Det gjør at han kommer til å få spille, og det er viktig. Ferencváros er en toppklubb, med lange tradisjoner. De har et nytt stadion, med veldig fine fasiliteter. De har bygget opp klubben igjen de siste årene, og nå har de sterke ambisjoner om å kvalifisere seg til Champions League. Det viser de også med en såpass stor investering som med Boli, sier Karadas.

– Vanskelig beslutning

I Ferencváros blir Boli lagkamerat med tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac «Tokki» Nguen.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, opplyser på klubbens egne nettsider at det ikke var enkelt å slippe Boli nå.

– Det var en vanskelig beslutning, helt klart. Vi skulle gjerne hatt Franck her lenger. Men det var forskjellige hensyn vi måtte ta. Det var en betydelig sum penger som kom på bordet. I tillegg så har Franck levert og vært lojal mot klubben. Til slutt landet vi på at dette er en god løsning for begge parter, sier Olsen.

Sjekk denne Boli-dobbelen:

Boli har vært en meget viktig spiller for Stabæk de siste sesongene og var en solid bidragsyter til at klubben ikke rykket ned i fjor høst.

25-åringen har hatt to perioder i klubben. Først fra 2012 til 2015, hvor han scoret 24 mål. Deretter gikk han til kinesiske Liaoning Whowin. Han gikk deretter til Aalesund før han returnerte til Stabæk i 2017. Siden den gang har han scoret 27 mål for klubben.

Stabæk har hatt en tung start på årets sesong, og ligger like over nedrykksstreken med 15 poeng på like mange spilte kamper. For et par måneder siden tok tidligere Stabæk-trener Jan Jönsson over klubben igjen da Henning Berg forlot Bærum for å ta over kypriotiske Omonia Nicosia.

Tidligere denne uken hentet Stabæk tilbake belgiske Tortol Lumanza fra tyrkiske Osmanlispor. I juli solgte de talentet Tobias Børkeeiet til danske Brøndby.

Sett denne?

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Jönsson om attraktive Stabæk-spillere: – Bra at telefonen går varmt

  Stabæk-trener Jan «Janne» Jönsson har allerede sikret seg to nye spillere fra 1.
 2. Utvist Stabæk-trener misfornøyd med dommer i Brann-tap

  BERGEN (VG) (Brann-Stabæk 2–1) Brann vant for første gang på seks kamper.

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Mener Stabæk rykker ned om ikke Boli erstattes

 2. Boli med frekk Molde-melding: – Ikke for å være overlegen, men vi knuser dem

 3. Denne mannen kan være løsningen på Stabæks ti timer lange måltørke

 4. Europa-helten servitør da Haugesund berget ett poeng mot Stabæk

 5. Kalte Lumanzas oppførsel «lavmål» i bitter avskjed – nå er han tilbake

Fra andre aviser

 1. Stabæk selger storscorer til ungarsk toppklubb

  Aftenposten
 2. Molde-profilene kjenner Ferencvaros-stjernene godt: Slik mener de sine tidligere lagkamerater kan stoppes

  Aftenposten
 3. Molde-profilene kjenner Ferencvaros-stjernene godt: Slik mener de sine tidligere lagkamerater kan stoppes

  Fædrelandsvennen
 4. Molde fikk lag med norsk trener i Champions League-trekning

  Aftenposten
 5. Molde fikk lag med norsk trener i Champions League-trekning

  Bergens Tidende
 6. Pengebingen fylles etter seieren på Kypros: Molde kan tjene 250 millioner

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no