Patrick Thoresen: - Tollefsen gjorde det ikke med vilje

Slovakiske spillere krever utestengelse

SPORT

VANCOUVER (VG Nett) Patrick Thoresen (26) er overbevist om at Ole-Kristian Tollefsen (25) ikke taklet Slovakias Lubos Bartecko for å skade ham. Det er ikke de slovakiske spillerne enige i, de vil ha Tollefsen utestengt.

Publisert: Oppdatert: 24.02.10 10:29

- En av de verste taklingene jeg har sett. Den var skikkelig stygg. Han bør suspenderes i lang tid, sier Slovakias Marian Hossa til VG Nett.

- Alle som kjenner Ole vet at han ikke ville gjort noe slikt med vilje, sier Patrick Thoresen til VG Nett.

TV-bildene:Se taklingen på NRKs nett-TV her!

Han sier at han skjønner at de slovakiske spillerne reagerer, men mener ikke taklingen var unormalt stygg.

- Sånne taklinger skjer hele tiden, men det er ikke noe koselig å se verken medspillere eller motspillere ligge og blø på isen, sier han.

VG Nett-leser:Håper han angrer som en hund. Denne matchen kunne vært helt jevn dersom han ikke hadde vært idiot.Diskutér her!

Ole-Kristian Tollefsen (25) fikk matchstraff etter seks minutter i Norges kvalifiseringskamp mot Slovakia for å ha taklet slovakenes Lubos Bartecko (33) voldsomt mot hodet i midtsonen. Slovakeren gikk i isen, mistet hjelmen i fallet og blødde kraftig fra bakhodet.

Les også:Ishockey-ekspert: - Det styggeste jeg har sett

Färjestad-spilleren måtte bæres ut på båre. Han fikk behandling, men skal ikke være alvorlig skadet.

- Et overfall på Bartecko

Diskusjonen hvor vidt Norges NHL-back Ole-Kristian Tollefsen skadet Luaks Bartecko med vilje, gikk høylydt i Vancouver i natt.

Bildespesial:Se bildene fra hockeydramaet her!

Slovakisk presse ville vite hva Norges trener Roy Johansen anså for å være den olympiske ånd, i og med at spillerne hans hadde spilt så stygt - og det de anså for å være et overfall på Bartecko.

- Det var skikkelig farlig. Jeg håper det går fint med Bartecko, men neste gang bør han (Ole-Kristian Tollefsen) være mer forsiktig, så han ikke skader noen alvorlig, sier Zigmund Palffy til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet!

- Ikke så stygg som den så ut som

Trener Johansen mener imidlertid at taklingen ikke var stygg.

Han mener Tollefsen var maksimalt uheldig, og at Bartecko falt framover, og dermed var ute av balanse i det Tollefsen satte inn taklingen med skulderen først.

Ikke albuen, slik de første TV-bildene kunne tyde på.

- Jeg så det på TV-bilder tatt fra en annen vinkel. Det var ikke albuen. Det var skulderen. Det er klart det er vondt og det var bra at det gikk bra. Men det var ingen stygg takling, selv om det så stygt ut, sier Johansen til VG Nett.

VG LIVE:Se referat fra hockeydramaet

Michal Handzus sier han er glad for at dommeren grep inn og ga Tollefsen matchstraff.

- Han angriper en forsvarsløs spiller. Man bør ha mer respekt for sine motspillere. Forhåpentligvis går det bra med ham, sier Handzus.

- Taklingen bør granskes

Slovakias trener mener at taklingen var unfair, men opplyser at Bartecko i natt lokal tid var i ok form - men at han ikke kan spille kvartfinalen mot Sverige i kveld kl. 21.00 Vancouver-tid.

- Men jeg synes at slike taklinger bør granskes. Det er mange av dem, der vedkommende som takler kommer inn i blindsonen, sier Jan Filc.

Blogg:Les VGs hockeyblogg

Skadet fra før?

Bartecko hadde en bandasje i bakhodet før han ble taklet av Tollefsen. Den syntes da han lå på isen. Svenske journalister mener at "noe åpenbart må ha skjedd" med Barteckos hode under eller etter treningen dagen i forveien.

Da hadde han, i motsetning til nå, mye hår og ingen bandasje i bakhodet.

Jonas Holøs, som er lagkamerat med Bartecko i Färjestad, sier han ikke så selve taklingen, men at han synes det var skremmende å se så masse blod på isen der Bartecko lå.

- Det var ikke noe moro å se ham bli båret ut. Jeg spiller sammen med ham og håper det går bra, sier Holøs.

Les også:Norge måtte gi tapt for overmakten

- Han gikk ikke inn for å skade

Tommy Jakobsen mener det var et uhell som førte til den dramatiske hendelsen, og at slike taklinger ofte forekommer i ishockey - dog uten konsekvensene den nå fikk for Bartecko.

- Det er aldri koselig å se en spiller blø så kraftig. Man har jo følelse for medmennesker, sier Patrick Thoresen.

- Men Ole (Kristian Tollefsen) spiller på grensen og Bartecko var veldig sårbar da han gikk ned på den måten han gjorde, mener Thoresen.

- Det var et uhell. Jeg kjenner Ole så godt at jeg vet at han ikke går inn for å skade noen, fastholder han.

- Tollefsen er en ærlig spiller

- Kanskje den mest omdiskuterte situasjonen i kampen. Ole kommer inn i en takling i full fart og er ute med albuen og treffer Bartecko. Det ser ikke bra ut og får stygge konsekvenser. Men vi som kjenner Ole Kristian vet at han er en ærlig spiller og jeg tror det handler mer om instinkt i en situasjon enn at han er ute etter å skade en motstander, sier hockeyekspert Bård Sørlie i denne videobloggen.

Aftonbladets hockeyekspert, Per Bjurmann, mener imidlertid noe helt annet.

- Tollefsen bør utestenges helt til den siste fjorden har grodd igjen i Norge. Hva tenkte han på? Pappskalle, skriver Bjurmann i sin blogg.

Her kan du lese mer om