Høsflot Klæbo spurtslått av Pellegrino

For første gang denne sesongen måtte Johannes Høsflot Klæbo (21) se seg slått i en sprint.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Italienske Federico Pellegrino passerte Klæbo før den siste lille kneika, og klarte å holde den trønderske langrennskometen bak seg hele veien inn til mål.

Italieneren jublet vilt i målområdet etterpå. Det var hans første seier for sesongen, etter andreplass bak Klæbo i fristilsprinten i Davos, og andreplass bak Sergej Ustjugov på sprinten under Tour de Ski.

– Det handlet like mye om taktikk som det fysiske i dag. Jeg begynner å bli gammel, og Klæbo og Chanavat er både yngre raskere enn meg så jeg måtte bare vente på muligheten til å angripe, sier sprintvinneren i intervju med FIS, før han roser Klæbo.

– Klæbo er en veldig fin fyr. Hvis han ville, så kunne han ha sperret meg, men da kunne vi har krasjet. Men han holdt seg rolig og lot meg gå.

Se og: Klæbo kan koste på seg million-gliset

NUMMER TO: Federico Pellegrino gir Johannes Høsflot Klæbo en klem etter at de ble nummer en og to på sprinten. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Northug i finalen

I den nært paddeflate sprintløypa i Dresden kontrollerte Høsflot Klæbo inn til seier i kvartfinalen, før han ble utfordret av prologvinner Lucas Chavanat og det italienske sprintesset Federico Pellegrino i semifinalen.

Klæbo vant også her, men alle tre gikk videre til finalen.

I finalen ble italianeren for sterk for Klæbo, mens Chanavat ble nummer tre.

Even Northug tok seg også helt til finalen, men ødela staven - og dermed finaleløpet - på vei ut fra start.

Andreplassen gjør at Klæbo tar inn store deler av forspranget frem til verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby i sammenlagtcupen, som tok over den gule ledertrøyen etter Tour de Ski - som Klæbo ikke deltok i.

Så du? Her er Marit Bjørgens siste OL-plan
Sjekk Bjørgens reaksjon da hun så Klæbo utklasse alle:

Nok et fall for Eide

Mens mange av de beste norske kvinnene enten prioriterer NM eller hvile etter Tour de Ski, gjorde Mari Eide et forsøke på å sprinte seg inn i OL-diskusjonen igjen i Tyskland.

Som under NM-sprinten på Gåsbu, så endte også Dresden-sprinten med fall for Øystre Slidre-skiløperen.

– Jeg fikk en litt dårlig start. Jeg tenkte å gå i svingen, men når de ser noen legge seg ut er de frekke og sperrer. Men det var veldig klønete av meg når jeg skulle sette fart over kulen, sier Eide til NRK etter løpet.

Ingen norske tok seg videre fra kvartfinalene. I finalen var det fire svensker, men den største favoritten - Stina Nilsson - falt.

Hanna Falk vant foran Maja Dahlqvist og Sophie Caldwell.

Se og: Tror Northug satser mot 2019-VM

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder