Minuttene hvor drømmen om trippel-gull kan bli knust

SCHINIAS (VG Nett) Eirik Verås Larsen (28) har bare 23 minutter på seg mellom to av løpene som skal gjøre ham til OL-konge. Han tåler ingen forsinkelser fredag morgen.

  • Jarle Grivi Brenna

Artikkelen er over 15 år gammel

- Ved den minste forsinkelse, så blir det krøll. Her teller hvert eneste minutt, sier landslagssjef Kjell Tore Solvang til VG Nett.

Verås Larsen er stor gullfavoritt på begge distansene fredag etter å ha knust konkurrentene i de innledende konkurransene. I dag var han igjen best i semifinalen, og virker overlegen dagen før finalene.

Kan bli Norges OL-konge

Drømmen til Verås Larsen er å sope med seg tre OL-gull fra kajakk-konkurransene i Athen. K1 1000 meter og K2 1000 meter avvikles med kort mellomrom fredag, mens finalen i K1 500 meter arrangeres lørdag morgen. Klarer han å gjennomføre drømmen om tre gull på litt over et døgn, vil Eirik Verås Larsen være Norges OL-konge i moderne tid.

- Tar du tre gull er du selvsagt helt konge, men det er langt igjen. Jeg har ikke OL-medalje fra tidligere, og tenker bare på å sikre den i det første løpet. Jeg kan ikke tenke på alle tre konkurransene nå, mener Verås Larsen.

Ingen dopingkontroll

De norske lederne har forsøkt å få utsatt medaljeseremonien etter det første løpet uten å lykkes. Derfor er det bare igjen rundt 23 minutter til oppvarming foran neste gulløpt. Og det forutsetter at de greske arrangørene klarer å sette i gang medaljeseremonien nøyaktig klokken 07.55.

- Vi har fått forsikringer om at han ikke vil bli halt inn til dopingkontroll etter det første løpet. Dersom en ivrig frivillig skulle hengt etter ham i disse minuttene, ville det ikke gått, sier Solvang.

Timet på minuttet

Når den første konkurransen er fullført vil landslagssjefen stå klar med mat og drikke i en kjøleveske på land. Verås Larsen vil også bli påført kjølevest og kjøle-pannebånd straks han kommer opp fra båten. Under medaljeseremonien må han ta av seg pannebåndet, men kommer til å være iført kjølevesten under landslagsdrakten.

Etter at han fått den forventede medaljen rundt halsen, vil de gå direkte til båthallen på stadion hvor Nils Olav Fjeldheim sitter klar i toerkajakken og venter. Da skal det være igjen omkring 23 minutter til forberedelser slik at den neste gulldrøm kan gjennomføres.

- Enorm nedtur

Selv tror Verås Larsen det skal gå bra.

- Vi har gjort det samme under andre konkurranser, og det pleier å gå greit. Dersom det hadde vært fire-fem timer i mellom ville det vært fort gjort å miste fokus, mener Verås Larsen.

Klokken 08.35 går starten på K2 1000 meter.

- Vi kommer til å ha ganske høy puls, men det er bare nødt til å gå bra. Nedturen for oss blir enorm, hvis Eirik ikke skulle klare å ta gullene, innrømmer landslagssjef Solvang.

Mer om

  1. OL
  2. Padling

Flere artikler

  1. Beinet til Grimseth kollapset

  2. Her rir en svensk OL-stjerne

  3. Dream Team ute av OL

  4. - Det første løpet ødela for gull i K2

  5. Gull - gull verdt for padleforbundet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder