LANGT BAK: Håvard Lorentzen, her fra 1000 meter under EM på skøyter for tre uker siden i Italia. Foto: Harald Wisthaler / NTB scanpix

Lorentzen nummer fem på 1000 meter: − Neste uke blir et rotterace

HAMAR (VG) Seks dager før distanse-VM på skøyter i Inzell var Håvard Lorentzen (26) langt unna sprintformen som ga OL-gull på 500 meter i fjor. Men bergenseren rettet opp litt av inntrykket på 1000 meter.

Etter å ha gått en svak 500 meter tidligere lørdag til Lorentzen å være (13.-plass), løftet 26-åringen seg på 1000 meter. Han gikk i par med vinner Kai Verbij, som ble europamester sprint sammenlagt i italienske Collalbo for tre uker siden og som slo Lotrentzen på distansen der.

Tiden 1.08,95 var god nok til en 5.-plass, 48 hundredeler bak Verbij.

– Jeg var egentlig ganske fornøyd med løpet. Det var betraktelig bedre enn 500 meteren, sa Lorentzen til NRK.

Det er kun seks dager til distanse-VM i tyske Inzell, men tross at gullformen ikke er helt på plass, er han optimistisk med tanke på medalje.

les også

Skøyteekspertene: Savner Gull-Lorentzens toppfart

– Neste uke blir et rotterace. Det er 24 hundredeler opp til pallen, sa han til NRK.

Skuffet på 500 meter

Gullvinneren på 500 meter fra OL i Pyeongchang gikk tidligere lørdag i mål på tiden 35,09. Det var 44 hundredeler bak vinneren Pavel Kulizjnikov fra Russland og holdt kun til en 13.-plass.

– Det kjentes greit, men det gikk bare ikke fortere. Jeg hadde ut fra hva jeg har prestert på trening, håpet på en tid på 34,7. Det skulle helst vært det, sier Lorentzen til VG etter 500 meteren.

Lorentzen fikk starten sin utsatt noen minutter ettersom russeren Viktor Mushtakov falt i paret foran og deiset inn i reklameskiltene. Han vant likevel paret sitt mot japanske Yuma Murakami.

les også

Hjemmeseier for Sverre Lunde Pedersen på 5000 meter

– Ble du forstyrret av at starten din ble utsatt på grunn av fallet i det foregående paret?

– Ja, det hjelper ikke på i alle fall.

– Vet ikke hva som gikk galt

Han åpnet de første 100 meterne med 9,86. Til sammenligning gikk Kulizjnikov de første 100 på 9,71. Lorentzen åpnet med 9,79 da han vant OL-gull i fjor.

– Jeg fikk en normal åpning (9,86). Men vet ikke hva som gikk galt. Jeg kan ikke peke på noe teknisk. Jeg må nesten se løpet igjen på video, fortsetter Lorentzen.

les også

Lunde Pedersen: – Tør ikke spå seierssjansen i VM

Selv om motivasjonen er på topp, erkjenner 26-åringen at det er et stykke opp til de aller beste på 500 meter.

– Motivasjonen er bra, og foran løpet her er den kjempebra. Han er god, han som vant. Men det var fire tideler opp ...

– Det er seks dager til 500-meteren i VM. Det er ikke mer enn tiden og veien, for å si det sånn?

les også

Håvard Bøkko før VM: – Ingen norske gullfavoritter

– Jeg gikk på 34,9 en uke før OL. Nå fikk jeg 35. Men dette var uvant kost. Det var ikke noe i veien med isen. Det ble satt banerekord i kvinneklassen og mange (av herrene) gikk fort.

les også

Per Jorsett ble 98 år: Leksikonets siste side

I morgen gjenstår nok en 500 meter i verdenscupen i Vikingskipet i Hamar, før distanse-VM i Inzell arrangeres fra 7. til 10. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder