DOPINGTATT: Ziga Jeglic er tatt i doping. Her feirer han mål mot Slovakia tidligere i OL.
DOPINGTATT: Ziga Jeglic er tatt i doping. Her feirer han mål mot Slovakia tidligere i OL. Foto: KIM KYUNG-HOON / X01368

Slovensk spiller dopingtatt rett før Norge-møte

SPORT

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Den slovenske hockeyspilleren Ziga Jeglic (29) har testet positivt for doping under OL. Det kommer frem like før åttedelsfinalen mot Norge.

Publisert: Oppdatert: 20.02.18 16:46

Jeglic er en 29 år gammel venstreving og spiller vanligvis for Slovan Bratislava i KHL.

Slovenias OL-komité melder om nyheten 38 minutter før Norge møter nettopp Slovenia til skjebnekamp i OL.

Jeglic har anerkjent den positive dopingtesten, og ikke bedt om B-prøve. 29-åringen fra Slovenia skal ha testet positivt for fenoterol.

– Dopingprøven viste resultater av fenoterol i urinen. Jeg tar dette legemiddelet for astma etter råd fra lege, sier Jeglic til slovenske Delo.

– Beklager

Spilleren står under «ikke skiftet» i lagoppstillingen til kampen mot Norge som starter tirsdag 08.40. Han er en av Slovenias beste løpespillere og står med ett mål i OL - da han avgjorde kampen mot Slovakia på straffer.

– Medisinen min ble skrevet ut etter puste-tester i Slovakia i 2017. Dessverre glemte jeg å rapportere bruken som et medisinsk fritak. Jeg beklager til alle som er berørt av min feil og vil følge bestemmelsene fra antidopingmyndighetene videre, sier Jeglic.

Utøveren må forlate OL-byen innen 24 timer. Etter lekene skal saken opp i CAS (Idrettens Voldgiftsrett).

– Utøveren aksepterte et brudd på anti-dopingreglene, og som følge blir idrettsutøveren suspendert fra å konkurrere i resten av de olympiske vinterlekene i Pyeongchang 2018, heter det i en uttalelse fra CAS.

– Idiotisk

Jeglic har tidligere spilt i svenske Södertälje hvor han var på isen i nesten 100 kamper. Han er tidligere tysk mester med Ingolstadt.

– Det er ingen god oppladning for Slovenia. Jeglic er en god spiller, sier Espen «Shampo» Knutsen, Eurosport-ekspert og tidligere NHL-profil.

– Det er jo kjedelig. Man vil ha en ren idrett, så enkelt er det. Det er bare idiotisk, sier Viktor Fasth, Sveriges keeper, til Expressen.

Landslagssjefen Rikar Grönberg er ikke like hard i sin dom og mener det høres ut som en misforståelse.

Det er OLs tredje dopingsak foreløpig. Russiske Aleksander Krusjelnitskij spilte på mixlaget i curling som tok bronsen foran Norge, men har testet positivt for meldonium. Også kortbaneløperen Kei Saito fra Japan har blitt tatt i doping under mesterskapet i Pyeongchang.

Her kan du lese mer om