Drømmestart for Casper Ruud i US Open-kvalifiseringen

(Casper Ruud – Andrea Arnaboldi 6-2, 6-2) Italieneren Andrea Arnaboldi (30) var ingen målestokk for Casper Ruud (19) i den første kvalifiseringsrunden til US Open.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Casper Ruud håper å kvalifisere seg til den tredje av fire mulige Grand Slam-turneringer denne sesongen.

Han kom inn i hovedrunden og til 2. runde både i Australian Open og French Open, mens det ble stopp allerede i første kvalifiseringsrunde av Wimbledon-turneringen.

Nå er han klar for andre kvalik-runde i US Open, der motstander blir australske Max Purcel. Purcel er, som Ruud, født i 1998, men er bare rangert som nummer 250 i verden og bør være en overkommelig motstander.

– De kjenner hverandre bra, etter som de er like gamle. Hvis Purcel server bra, kan det bli vanskelig for Casper, fastslo pappa Christian Ruud til Eurosport.

les også

Pappa Ruud: – Større sjanse i US Open enn i Wimbledon

Andrea Arnaboldi er rangert som nummer 180 i verden, Ruud som nummer 143. Team Ruud er klare på at målet er å komme inn blant de 100 beste i verden i løpet av 2018. Casper Ruud har som det beste vært 108 i verden - i juni 2017.

– Dette var gøy. Det var bra fra start til slutt. Han har hatt litt stang-ut i det siste. Dette var deilig og hjelper på selvtilliten, sa pappa Ruud til Eurosport.

– Det virker som han tenner til litt ekstra når det er Grand Slam, fastslo faren.

Ruud fikk en pangstart da han brøt allerede i det første gamet, og gikk etter hvert opp til 4–0 før italieneren endelig fikk et game. Settet tok bare 29 minutter. 6–2.

– Fantastisk bra tennis, fastslo Christer Francke som ekspert på Eurosport Player etter første sett.

les også

Ruud flytter til Spania for å trene med Rafael Nadal

– Han server bra og returnerer godt. Og han spiller raskere enn motstanderen, sa en fornøyd Øivind Sørvald, analytiker i Team Ruud, til Eurosport.

En tydelig frustrert italiener begynte etter hvert å bruke mye energi på dommeren. US Open er Arnaboldis favoritt-Grand Slam, men møtet med nordmannen ble et mareritt for den venstrehendte 30-åringen. Arnaboldi klarte ikke å bryte Ruuds serve en eneste gang.

På 4–2 i annet sett hadde Ruud kanskje sitt beste slag i matchen, og han brøt til 5–2. Dermed var det avgjort. 6–2 igjen.

– Casper var mer eller mindre feilfri ved nettet, fastslo Christer Francke på Eurosport Player.

– Dette er noe av det beste vi har sett av Casper på hardcourt.

128 spillere er med i kvalifiseringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder