Sliten Williams ustoppelig

Venus Williams serverte en ny oppvisning i krafttennis og feide det russiske stjerneskuddet Jelena Dementijeva av banen.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Dermed er hun OL-mester og fortsatt ubeseiret siden tidlig i juni. Den amerikanske storfavoritten brukte bare 58 minutter på å avgjøre finalen med 6-2, 6-4.

Hun har vunnet 32 singlekamper på rad, og så ingen grunn til å bruke lengre tid og mer krefter enn nødvendig. Torsdag spiller hun for dobbelgull - i dobbelt forstand - sammen med lillesøster Serena.

- Nå kan jeg endelig innrømme det: Jeg begynner å bli sliten. Jeg har arbeidet hardt for å oppnå dette, og det føles utrolig at jeg har greid det. Det har vært fem uker med mange harde kamper etter hverandre, og det begynner jeg å merke, sa 20-åringen.

Williams-søstrene pleier å ha et sparsomt turneringsprogram, ofte med lange pauser for å konsentrere seg om studier. Men OL-gull betydde mye for Venus, som setter det høyere enn de to Grand Slam-turneringene hun har vunnet i sommer.

Spesielt øyeblikk

- Grand Slam-turneringer får jeg mange sjanser til å vinne. OL-gull deles ut bare hvert fjerde år, og hvem vet hva som kan skje før neste mulighet i 2004. Dette er et spesielt øyeblikk for meg, landet mitt, familien min og laget mitt, sa Williams.

Hun sa at hun tok seg selv i nakken i fjor og bestemte seg for å løfte spillet sitt til et nytt nivå. Det har hun greid. Selv om hun ikke spiller mange nok turneringer til å innta toppen av rankinglisten, er det ingen tvil om at hun nå er best i verden.

18-årige Dementijeva var en overraskende finalist, hjulpet av at verdenstoer Lindsay Davenports skade gjorde hennes halvdel av oppsettet mye lettere. Men hun ga seg ikke lett i finalen, der hun åpnet med å holde serven med sterke grunnlinjeslag.

Servet i senk

Williams svarte med å ta sitt første servegame blankt, og fortsatte med knallharde server og susende vinnerslag til hun hadde vunnet første sett 6-2. Hun avga bare fire poeng i egen serve, og et ess på andreserven i 7. game understreket hvor overlegen hun er.

Den amerikanske spilleren servet rett mot Dementijeva i 165 km/t, og russeren klarte ikke annet enn så vidt å komme seg unna. Snakk om å få racketen på ballen var det ikke.

- Jeg var ikke rede for noe slikt på andreserven. Det var akkurat som en førsteserve, sukket hun etter kampen.

Williams gikk rett opp i 4-1 i andre sett, og det virket som kampen var over. Williams lot til å føle det samme, og hennes første konsentrasjonssvikt førte til Dementijevas første servebrudd. Russeren klarte også å redusere til 5-4, men så servet Williams kampen hjem.

Da Dementijeva slo den tredje matchballen ut, slapp Williams racketen på banen, løftet armene i været og gliste av glede. Fem ukers hardt slit ble kronet med suksess.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder