NY SJANSE: Travtrener Fredrik Solberg får en ny sjanse i VM med B.B.S. Sugarlight. Foto: Eirik Stenhaug Equus Media

B.B.S. Sugarlight til VM med Vidar Hop

Se VM-løpet direkte på VGTV

Da travhestens faste kusk Peter Untersteiner ikke hadde mulighet til å reise til VM, var ikke trener Fredrik Solberg i tvil.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har benyttet Peter og Johan Untersteiner som kusk på B.B.S. Sugarlight ettersom Peter har hjulpet meg mye med hesten. Da ingen av dem kunne ta turen til New York var Vidar Hop det naturlige valget, sier Solberg til Equus Media, og fortsetter:

– Jeg ville ha en helnorsk ekvipasje, og Vidar ser jeg på som Norges kanskje beste storløpskusk.

Lørdag skal den ferske duoen Hop og B.B.S. Sugarlight representere Norge i VM på Yonkers Raceway nord på Manhattan. Samme bane som Sugarlight ikke nådde opp i VM i fjor, mens hestens norske kollega Papagayo E. vant etter en fantastisk avslutning.

Se VM-løpet direkte på trav.vg.no lørdag fra kl. 21.20

Vraket i fjor

Hop, som frem til VM i fjor var fast kusk for Papagayo E., men ikke fikk være med på triumfen, ble svært overrasket da han i år fikk muligheten bak B.B.S. Sugarlight.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Riktig nok har jeg kjørt et par løp for trener Fredrik Solberg med andre hester, men å få tilbud om å kjøre VM med B.B.S. Sugarlight hadde jeg aldri forventet, sier Hop til Equus Media.

Han er historiens mestvinnende norske kusk, og har kjørt inn 202 millioner kroner til sine hesteeiere. Hop har vunnet 3826 travløp. B.B.S. Sugarlight har kjørt inn over syv millioner kroner i sin karriere, og eies av Gunnar Karlsen og Knut Grønlie i tillegg til trener Fredrik Solberg.

– Og ikke trodde jeg min sjanse ville komme. Det er kun de beste av de beste som får være med, og de hestene vokser ikke på trær. Spesielt ikke i Norge selv om vi de siste årene har fått fram hester som Support Justice, Lionel, Papagayo E. og B.B.S. Sugarlight. Jeg gleder meg som en unge, fortsetter kusken.

Husker du? B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix

I RØDT, HVITT OG BLÅTT: Vidar Hop ikler seg de norske fargene i VM-løpet lørdag. Foto: Eirik Stenhaug Equus Media

Godt forberedt

Hop setter kursen mot New York svært godt forberedt, og har studert sine konkurrenter den siste tiden. Spesielt tror han baneprofilen på Yonkers og løpets lengde på 2011 meter er en fordel.

– Ikke bare er det 500 meter lengre enn hva de amerikanske hestene er vant med å trave, den går også på en 800-metersbane med krappe svinger. De fleste nordamerikanske løp går på 1600-metersbaner hvor kjøringen er hele annerledes. Å ha lang erfaring med å kjøre på 800-metersbaner tror jeg er en stor fordel. Seks nordiske kusker gjør også at løpet blir kjørt på europeisk vis. Det er ting som taler til vår fordel.

Les også: Eventyrhesten B.B.S. Sugarlight kjøpt for 25.000 kroner

Hop har kjørt et hurtigjobb med B.B.S. Sugarlight før avreise til USA, og mener hesten kjennes bra ut. I tillegg skal traveren gå med fire sko på det harde underlaget, og ny sulky kjøpt inn spesielt til dette løpet.

– Jeg har sett fjorårets VM flere ganger i reprise. Det nytter ikke å gå sist. Da er alt tapt. Vi må satse fra start og tro vi detter ned et eller annet sted. Det er håpet om vi skal kunne kjempe i toppen, sier Hop.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder