MESTERMØTET: Ole Einar Bjørndalen på vei ut fra pressekonferansen etter 3. plassen på sprinten i går. Til venstre Martin Fourcade, som vant løpet.

MESTERMØTET: Ole Einar Bjørndalen på vei ut fra pressekonferansen etter 3. plassen på sprinten i går. Til venstre Martin Fourcade, som vant løpet. Foto: Jostein Magnussen , VG

Fourcade tror ikke Bjørndalen blir noen utfordrer

ÖSTERSUND (VG) Ole Einar Bjørndalen starter dagens jaktstart med den gule ledertrøya, men Martin Fourcade tror ikke veteranen blir den tøffeste konkurrenten fremover.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg tror han skal få problemer med å holde dette nivået gjennom hele sesongen. Derfor kommer han nok til å stå over en del renn for å være i form under VM i Holmenkollen, sier Fourcade til VG.

Ole Einar Bjørndalen vant 20-kilometeren onsdag og tok 3.plass på sprinten i går. Klokken 11 starter han 55 sekunder bak Fourcade på jaktstarten her i Östersund. Akkurat det overrasker franskmannen.

VG Live Følg skiskyting fra klokken 11.00

– Jeg viste at Bjørndalen kunne vinne på normalen siden han har den erfaringen og er en god skytter. Han var faktisk en av mine favoritter på 20-kilometeren. Men jeg må si at jeg trodde ikke han skulle hevde seg på sprinten. Det var en overraskelse, sier Fourcade.

Men la det ikke være noen tvil: Fourcade er imponert av 41-åringen.

– Han er god, men jeg er ikke overrasket. Jeg trodde heller ikke at han skulle vinne gull i OL, men han gjorde det. Ole Einar har vist så mange ganger at han er uforutsigbar.

Ikke for tidlig i form

Franskmannen som nå har vunnet verdenscupen sammenlagt fire år på rad, jakter på Bjørndalens umulige rekord på seks. Og han prioriterer «kula» i år igjen. Derfor kommer han til å gå alle renn - også de i USA og Canada.

Martin Fourcade tror han etter hvert får tøffere konkurranse fra Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø. I går skremte de ingen med henholdsvis 7. og 29. plass på sprinten.

– Dette er bare den første helgen i verdenscupen. La oss vente litt og se. Nordmennene kommer til å bli gode. Jeg er ikke skremt over at de ikke er i sin beste form nå, sier Fourcade, som avviser at han er for tidlig i form.

– Jeg tror ikke det. Tarjei var raskere enn meg både på Beitostølen og Sjusjøen. Hvordan forklarer du det? Jeg er i den form jeg pleier å være på denne tiden av året, og jeg er ikke redd for å komme i form for tidlig.

Håper på vind

Hva med formiddagens jaktstart? Har Ole Einar Bjørndalen planer om å gi Fourcade kamp om seieren?

– Han har et enormt forsprang og blir nok gående alene. Så blir det et stort felt jagende bak. Mitt tips er at 10 personer kommer samlet inn til siste stående, så blir det full fart derfra og inn, sier Bjørndalen. Han håper på mye vind og utfordrende forhold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder