Her får Magnus Carlsen ut dagens energi – på basketballbanenSOTSJI (VG) Magnus Carlsen (23) spilte det han selv kalte et
«skammelig kort parti» mot Viswanathan Anand (44).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Så bar det rett til basketballbanen utenfor Radisson-hotellet i Sotsji.

Der fikk verdensmesteren ut litt energi foran fredagens tiende parti mot Anand.

Onsdag overrasket Carlsen ved å stå over den fysiske treningen. Under tirsdagens parti virket det nesten som om han skulle sovne.

Nå er tydeligvis energien tilbake, men det hjalp ikke i hans nest siste parti med hvitt. Det endte med remis - tross hvite brikker.

– Det var skammelig kort, men jeg så ingen gode muligheter, så da ble det sånn, sa Magnus Carlsen etter partiet.

Samtidig var han klar:

- Dette er ingen katastrofe så lenge jeg leder matchen.

Magnus Carlsen var tilbake på hotellet bare halvannen time etter at partiet hadde startet, og ga så klar beskjed om at han hadde lyst til å spille basketball med teamet sitt og norske journalister.

STORT VM-MAGASIN:Sjakkens verdensmestere

Det endte riktignok med flomlyskamp, men Carlsen så ut til å storkose seg med litt fysisk utfoldelse som oppladning til parti nummer 10 i morgen.

GLAD GUTT: Magnus Carlsen spiller i kveld basketball. Sjakkpartiet ble bare en drøy time langt, og dermed fikk god tid. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

I fjor avgjorde han VM-matchen i det tiende partiet da han tok ledelsen 6,5-3,5. Nå leder han 5-4 og trenger altså halvannet poeng for å avgjøre. Det betyr at tittelkampen uansett ikke blir avgjort før i 11. parti denne gang.

- Det er et stort press på Magnus, men et enda større press på Anand, mener Leontxo Garcia, sjakk-eksperten i den spanske avisen El Pais.

- På papiret har Anand to hvite partier igjen av de tre gjenstående. Men han kan jo ikke være sikker på at det blir et tolvte parti, sier Garcia, som er overrasket over at Anand ikke tok større risiko i dagens parti.

Magnus Carlsen har endret på døgnrytmen under VM-kampen i Sotsji. Han står opp to timer tidligere enn han gjorde under tittelmatchen i Chennai i fjor. På denne måten rekker han to måltider før partiet starter.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder