PÅ VEI TIL GODSET: Petter Vaagan Moen ble ikke enig med Lillestrøm om ny kontrakt. Nå er han så godt som klar for Strømsgodset.

PÅ VEI TIL GODSET: Petter Vaagan Moen ble ikke enig med Lillestrøm om ny kontrakt. Nå er han så godt som klar for Strømsgodset. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Vaagan Moen erstatter Martin Ødegaard

Ikke enig med Lillestrøm om ny kontrakt - går gratis til Strømsgodset

Mens Martin Ødegaard (16) takket for seg i Strømsgodset, er en annen giftig venstrefot på vei til Drammen: Petter Vaagan Moen (fyller 31 år 5. februar).

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer er «Mjøsas Beckham» så godt som klar for en overgang til Godset. Vaagan Moens kontrakt med Lillestrøm gikk ut etter fjorårssesongen - uten at partene ble enige om en ny kontrakt.

TAKKET FOR SEG: Martin Ødegaard forlater Strømsgodset etter kun en sesong på A-laget. Foto:Robert S. Eik,VG

Går gratis til Godset

Dermed går den tidligere HamKam-, Brann-, QPR- og LSK-spilleren gratis til Buskerud-klubben. Han er nesten 15 år eldre enn Real Madrid-klare Ødegaard, men kan også skilte med en farlig venstrefot som opp gjennom årene har stått bak både scoringer og målgivende pasninger.

Petter Vaagan Moen har ikke besvart VGs henvendelser mandag kveld. Det har heller ikke agentduoen Mike Kjølø og Morten Wivestad, som representerer hedmarkingen, gjort.

Sportssjef Jostein Flo - som brukte mandagen til å takke Martin Ødegaard for innsatsen - har ikke vært tilgjengelig for kommentar mandag kveld.

Kontrakt på tre år

Etter det VG kjenner til vil Petter Vaagan Moen bli presentert som ny Strømsgodset-spiller i løpet av de neste dagene. Det skal være snakk om en treårskontrakt hvis den medisinske testen ikke byr på noen overraskelser.

Jostein Flo har uttalt at drammenserne vil bruke millionene fra Ødegaard-salget fornuftig, uten at klubben vil bruke mer penger på å hente kostbare forsterkninger. Utvikling av anlegg og fasiliteter har førsteprioritet i SIF.

I helgen meldte Romerikes Blad at Johan Andersson, som også var Bosman-spiller, har skrevet en ny ettårskontrakt med Lillestrøm. Samtidig er det klart at IFK Göteborg-ønskede Marius Lundemo overtar Vaagan Moens draktnummer 10 denne sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder